Englands landslagssjef avslørt av skjult kamera: Etterforskes av fotballforbundet

Sam Allardyce rulles opp i stor fotballavsløring.

I TRØBBEL: Englands landslagssjef i fotball etterforskes av FA.  (AP Photo/Scott Heppell, File)
I TRØBBEL: Englands landslagssjef i fotball etterforskes av FA.  (AP Photo/Scott Heppell, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske avisa The Telegraph kom seint mandag kveld med første del av det de skriver er flere avsløringer om bestikkelsen og korrupsjon i britisk toppfotball.

I den første av sakene blir det rettet grove anklager mot den kanskje aller mektigste av dem, landslagssjef Sam Allardyce.

Journalister i avisa har utgitt seg for å være forretningsmenn fra Øst-Asia og har filmet møter de har hatt med Allardyce og hans rådgivere med skjult kamera.

Lure systemet

Allardyce deltok i to møter på til sammen fire timer med de falske forretningsmennene. Der fortalte han blant annet at det ikke var noe problem å omgå forbudet om tredjeparts eierskap, som ble vedtatt av hans egen arbeidsgiver - det engelske fotballforbundet (FA) - i 2008.

Ifølge The Telegraph skal Allardyce ha forhandlet fram en avtale verdt 400 000 pund, drøye fire millioner kroner, for å hjelpe «forretningsmennene» med å tjene penger på det engelske overgangsvinduet, som i sommer omsatte for rekordstore tolv milliarder kroner. Ifølge Sky Sports har FA allerede satt i gang en etterforskning av saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer