<strong>BODDE PÅ GATA:</strong> England- og Liverpool-spiller Fara Williams bodde på gata i sju år etter at tanta hennes hadde kastet henne ut. Nå er hun blant Englands aller viktigste spillere i VM.
BODDE PÅ GATA: England- og Liverpool-spiller Fara Williams bodde på gata i sju år etter at tanta hennes hadde kastet henne ut. Nå er hun blant Englands aller viktigste spillere i VM. Vis mer

Englands nøkkelspiller bodde på gata i sju år: - Jeg var heldig som hadde fotballen

Fara Williams.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fara Williams (31) signerte seg for sin 37. landslagsscoring da hun i går satte et straffespark kontant i Colombias mål, en scoring som ga England 2-0 og et avansement til åttedelsfinalene i VM.

Der venter Norge.

Fotballeventyret kan dermed fortsette for en Williams som står med flest landskamper for England (139), og som har vært sterkt delaktig i at Liverpools kvinnelag har hentet hjem ligatittelen de siste to årene.

Men livet hennes har ikke alltid vært en dans på roser.

Var hjemløs Williams ble tvunget til å flytte hjemmefra allerede i en alder av 17 år, og var hjemløs i sju år.

I et intervju med The Guardian i fjor høst, fortalte 31-åringen om den vanskelige tiden. Williams gjorde sin debut for England da hun var 17 år, og bodde da på hosteller mellom slagene. Og det var bare et fåtall mennesker som visste om hennes vanskelige hverdag utenfor fotballen.

- Da jeg bodde på hostellene holdt jeg meg unna folk. Jeg var for meg selv. Jeg satte definitivt opp en vegg. Jeg smilte aldri. Jeg var sikkert ganske skremmende. Og når jeg hadde den veggen oppe, latet seg som jeg var for sterk til å gråte, sier Williams til avisen.

- Jeg var heldig som hadde fotballen. Få hjemløse har det håpet.

- Kom deg ut! Faktisk var det et brudd i familien som førte til problemene, og Williams snakket ikke med sin mor på ni år. De to er nå gjenforent. Alenemoren hadde alene ansvaret for fire barn, og det var ikke alltid pengene strakk til.

Etter konflikter med faren og stefaren, måtte Williams bo hos besteforeldrene en stund i oppveksten. Hun flyttet hjem til mora, men da tanten flyttet inn, endte Williams på gata.

- Barna respekterte og elsket moren min. Det var typisk henne å ta inn tanta vår. Men hun og jeg bare krasjet. Hun skrek at jeg måtte komme meg ut. Jeg sa «OK». Da var jeg 17 og trodde det kom til å gå bra. Men jeg innså ikke hvor stort steg det var å ta, og det slo meg. Men jeg var for flau til å si det til noen. Jeg så på det som en svakhet og at de hadde vunnet, sier Williams til The Guardian.

Homeless FA Det var Maureen Marley, treneren hennes da hun spilte i Everton, som hjalp Williams ut av elendigheten.

- «Mo» pleide å betale for reisen til og fra London, og så skaffet hun meg en jobb. Hun sa at jeg hadde passet som dommer i FA, og dermed fikk jeg komme dit og bo der, sier Williams til Daily Mail.

Nå slår 31-åringen selv et slag for barn som lever i fattigdom gjennom Homeless FA, der hun trener hjemløse kvinner og barn hver uke.

- Å ha folk rundt deg som ser talentet ditt og det du ønsker å oppnå, det er inspirerende, sier Williams.

Men nå venter først og fremst åttedelsfinalen i VM. På mandag møtes England og Norge i Ottawa. Der blir Williams en av nøkkelspillerne for et England som vi håper får hendene fulle med et godt norsk lag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer