Englands-proffer skal senke Drillo

Pakistan flyr inn tidligere United-junior.

• Mål for mål fra kl. 16.30: Pakistan - Irak på dagbladet.no/live

(Dagbladet.no): Egil Drillo Olsen og Irak starter VM-kvaliken med bortekamp mot Pakistan i ettermiddag.

Før avspark har det pakistanske landslaget forsterket troppen med seks europeiske spillere.

God sjanse mot Irak

Flere er britisk-pakistanere som har fått sjansen etter prøvespill i Rotherham i begynnelsen av måneden.

Amjad Iqbal spiller til vanlig for Farsley Celtic i engelsk femtedivisjon. Etter 17 år i Storbritannia skal han kjempe for Pakistan.

- Jeg ser fram mot det, jeg tror vi har en god sjanse. Det irakiske laget blir ikke lett å slå, men jeg tror vi har en sjanse fordi vi har noen etablerte fotballspillere, sier Iqbal.

Han snakker om blant andre QPR-back Zesh Rehman (24) og Tranmere-midtbanespiller Adnan Ahmed (23).

NÅ GJELDER DET: Egil Olsen, assistent Otto Ulseth og det irakiske laget skal gjennom første VM-kvalik i Pakistan i dag. Her etter treningstapet mot Qatar. Foto: Scanpix/Afp
NÅ GJELDER DET: Egil Olsen, assistent Otto Ulseth og det irakiske laget skal gjennom første VM-kvalik i Pakistan i dag. Her etter treningstapet mot Qatar. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Ahmed var Manchester United-junior i to år før ferden fortsatte videre i det engelske ligasystemet, til Tranmere via Huddersfield.

- Selvsagt ville jeg helst spilt for England. Jeg tror det er drømmen til alle fotballspillere som er født i dette landet. Men hvis jeg er realist, ville det aldri skjedd, sier Ahmed til FootballPakistan.

Selvsikre pakistanere

Totalt fikk ni britisk-pakistanske talenter sjansen etter prøvespill i England. 130 møtte opp. De ni ble sendt videre på en tre måneder lang treningsleir i Lahore.

To av dem er med i troppen mot Irak.

- Det er en stor sjanse å få spille for landslaget. Jeg ser fram mot det, og håper jeg får vist fram mitt beste, sier Ahmed.

Europa-spillerne gir Pakistan-trener Akhtar Mohiuddin håp om seier mot Drillo.

- Vi føler oss trygge foran kampen mandag. Vi har trent hardt og disse seks spillerne har styrket oss, sier Mohiuddin til nyetsbyrået Reuters.

Englands-proffer skal senke Drillo

Returkamper spilles i Syria om seks dager, på grunn av situasjonen i Irak. Drillos mannskap er regjerende Asia-mestere, tittelen ble vunnet i juli med brasiliansk trener.

Lag i framgang

Abdul Raheem Hameed Aufi i det irakiske fotballforbundet sier til nyhetsbyrået AFP at han forventer hard motstand, selv om Pakistan er Fifa-rangert som 179 i verden. Drillos mannskap er på 65. plass.

- Pakistan har et lag i framgang, og vi tar ikke lett på det når vi møter dem hjemme, sier Aufi.

HAR SPILT MOT CHELSEA: Adnan Ahmed er tidligere Manchester U-junior. Nå spiller han for Tranmere, her for Huddersfield mot Chelsea.
HAR SPILT MOT ARSENAL: Zesh Rehmann har flere år i Premier League med Fulham. Nå er backen i QPR.