Englands smerte fortsetter - slått ut på straffer

Cole og Young syndebukker da England røk ut.

SEMIFINALE: Italie er videre til semifinale etter å ha slått England på straffespark. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia
SEMIFINALE: Italie er videre til semifinale etter å ha slått England på straffespark. Foto: AP Photo/Gregorio BorgiaVis mer

(Dagbladet): England - Italia 0-0 (2-4 etter straffer)

England og Italia klarte ikke å avgjøre kampen i løpet av ordinær tid, og ei heller etter ekstraomganger.

Dermed skulle det hele avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Og som i VM i 1990, VM i 1998, EM i 2004 og VM i 2006 endte det med engelsk smerte.

UTE: England er ute av EM. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
UTE: England er ute av EM. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

- Det føles veldig vondt. Spillerne har gitt alt siden dag én i mesterskapet. I dag er ikke noe unntak. Jeg trodde vi skulle ha flaksen vi trengte, men det hadde vi ikke, sier England-kaptein Steven Gerrard etter kampen.

- Vi var ikke gode, vi var eksepsjonelle. En må ha litt flaks i en straffespark, det hadde vi, sier Italia-trener Cesare Prandelli.

Dramatisk straffekonk Mario Balotelli tok første straffe mot lagkamerat Joe Hart, og satt ballen i mål til tross for at Joe Hart gikk riktig vei.

Steven Gerrard tok neste, og Buffon var - som Hart - etter sparket, men rakk ikke frem i tide.

Riccardo Montolivio var nestemann, men den kommende AC Milan-spilleren skjøt utenfor fra 11-meteren.

BOMMET: Ashley Cole bommet på sitt straffespark. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
BOMMET: Ashley Cole bommet på sitt straffespark. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER Vis mer

Wayne Rooney scoret på det påfølgende straffesparket, og nestemann ut - Andre Pirlo - scoret på iskaldt vis da han chippet ballen midt i mål.

Ashley Young tok neste straffespark, men traff tverrliggeren. Lagene var like langt.

Nocerino tok neste straffespark, og sendte Joe Hart en vei og ballen en annen. En tydelig nervøs Ashley Cole tråkket så opp. Buffon gjettet riktig side og reddet.

Dermed kunne Alessandro Diamanti sende Italia til semifinale - og det gjorde han med et sikkert straffespark. På samme dag som i EM i 2004 røk England ut av EM på straffespark.

Store muligheter Det var spådd til å bli en tett og jevn affære, men kampen åpnet forrykende. Daniel De Rossi prøvde seg allerede etter tre minutter med et fantastisk volleyskudd som smalt knallhardt i Joe Harts høyre stolpe.

BOMMET: Riccardo Montolivio bommet, men heldigivis for ham og Italia ble det ikke gjeldende. Foto:  AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
BOMMET: Riccardo Montolivio bommet, men heldigivis for ham og Italia ble det ikke gjeldende. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

Like etter var det Englands tur til å prøve seg. Milner fikk ballen ute på høyresiden, og etter å ha vært innom et Italia-ben havnet ballen hos Glen Johnson som nærmest lobbet ballen mot mål. Gianluigi Buffon fikk kastet opp en arm, og avverget med nød og neppe at Danny Welbeck og Wayne Rooney fikk ballen i mål.

Etterhvert tok Italia mer og mer over, og Mario Balotelli fikk en stor mulighet 25 minutter ut i kampen.

John Terry opphevet England offside-felle og Balotelli befant seg alene med City-kamerat Joe Hart. Han brukte imidlertid litt for lang tid, og Terry rakk å løpe tilbake og blokkere skuddet.

Etter ferdigspilt første omgang ledet Italia skuddstatistikken med 13 skudd mot Englands fire, men lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Trippelsjanse Andre omgang var bare drøyt tre minutter gammel da Italia og De Rossi fikk en gedigen mulighet.

En corner ble headet inn igjen i feltet, og Roma-spilleren hadde lurt offsidefella. Tre meter fra mål avsluttet De Rossi, men ballen gikk til side for mål.

Minutter senere fikk Italia nok en stor mulighet til å utligne da De Rossi klemte til fra langt hold. Hart måtte gi retur på skuddet, og Balotelli avsluttet rett på Joe Hart. Montolivo fulgte opp, men heller ikke han fikk ballen i mål.

England brukte mest tid på å forsvare seg, men etter omtrent timen spilt fikk de en god mulighet. Etter en mislykket Carrol-brasse spratt ballen til Ashley Young hvis skudd gikk via et Italia-ben og til corner.

Det var imidlertid Italia som dominerte banespillet, men klarte ikke trenge gjennom den engelske forsvarsmuren. Dermed gikk det til ekstraomganger, men ei heller der fant noen av lagene frem til nettmaskene.