Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Englands spillerforening til kraftig angrep på Gamst-slakteren

- De andre spillerne er sjokkerte.

FÅR STØTTE: Ifølge den engelske spillerforeningen PFA er Blackburn-spillerne sjokkerte etter det verbale angrepet fra klubbledelsen på Morten Gamst Pedersen før helga. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
FÅR STØTTE: Ifølge den engelske spillerforeningen PFA er Blackburn-spillerne sjokkerte etter det verbale angrepet fra klubbledelsen på Morten Gamst Pedersen før helga. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den engelske spillerforeningen (PFA) tar nå et kraftig oppgjør med Blackburn-topp Shebby Singh etter kritikken mot Morten Gamst Pedersen i forrige uke.

Singh sammenliknet Gamsten med en pensjonist i et møte med klubbens supportere, og sa blant annet at nordmannen ikke kan løpe lenger.

Pedersen forlangte en unnskyldning, og fikk en slags sånn en. Men PFA er ikke fornøyde.

Sjokkerte
- Vi deler de andre Blackburn-spillernes store skuffelse over at noen tilknyttet Blackburn Rovers kan komme med så respektløse kommentarer om en spiller som Morten Gamst Pedersen. Følelsen i spillertroppen er at de er en gruppe som støtter hverandre, og spesielt en som Morten som er så respektert i klubben og i sporten, skriver foreningen i en uttalelse på sine nettsider.

- Personangrep av denne type er aldri akseptabelt, og spillerne er sjokkerte over at noen innen klubben har funnet grunn til å komme med slik kritikk. Man kan akseptere ulike meninger om fotball, men noen i en slik ansvarsstilling bør være mer forsiktig, spesielt med tanke på hvor viktig Morten har vært for Blackburn og for Norge, fortsetter det.

Respektløst og feil
Morten Gamst Pedersen hadde et møte med klubbledelsen lørdag, og fikk deres side av saken. Mandag sa han til Dagbladet at det vil komme et utfall av saken i løpet av uka.

- Det er ikke så mye å si. Jeg fikk fort vite alt som var sagt og gjort av dem, og vi hadde et møte med både eiere og manageren og alle, vi har pratet ut. Nå er det viktig for meg å fokusere på landslaget mens jeg er her, så blir det tatt en beslutning når jeg kommer hjem på torsdag, sa Gamsten før landskampen mot Hellas.

Shebby Singh beklaget sin brutale ærlighet i den forsøksvise unnskyldningen til nordmannen, men PFA synes ikke malaysieren har vist nok ydmykhet.

- Enhver slik kommentar bør være basert på fakta, og det er vår oppfatning at klubbens statistikk fra forrige sesong fullstendig motbeviser disse uinformerte utsagnene. Han (Singh) bør være mer forsiktig med å sette sporten og klubben i vanry, og med å være komplett respektløs mot en spiller som har tjent Blackburn med verdighet i åtte år, gjennom 260 kamper og 34 mål, skriver spillerforeningen.

- Situasjonen har ikke blitt bedre av den påfølgende unnskyldningen, der herr Sing ikke så ut til å trekke tilbake kommentarene, men heller antydet at han er for ærlig for sitt eget beste. PFA er veldig bekymret for denne situasjonen, og støtter naturligvis Morten og de andre spillerne i Blackburn fullt ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media