«Englands største keeper» spiste en pai under kampen. Det kostet ham jobben: - Gråt da han fikk beskjed

Sutton-keeper Wayne Shaw (46) er ferdig i klubben etter stuntet.

PR-STUNT? Sutton-keeper Wayne Shaw spiser en pai under kampen mot Arsenal. Foto: BBC/NTB Scanpix
PR-STUNT? Sutton-keeper Wayne Shaw spiser en pai under kampen mot Arsenal. Foto: BBC/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Suttons reservekeeper Wayne Shaw fikk mye medieomtale før FA-cupkampen mot Arsenal mandag. Shaw omtales som «Englands største keeper», og 46-åringen fungerer som oppmann, reservekeeper og keepertrener i klubben.

Det er ikke ofte lag utenfor det engelske ligasystemet tar seg til femte runde i FA-cupen, og Sutton ønsket naturlig nok å melke kampen for det det var verdt. Men mange mener at klubben gikk for langt, da Shaw underveis i kampen ble fanget opp mens han spiste en pai på innbytterbenken.

For Sun Bets, som er bettingselskapet til tabloidavisa The Sun, hadde tilbudt spillere ni ganger pengene dersom Shaw spiste en pai i løpet av kampen.

Det var derfor påfallende da den røslige keeperen spiste nettopp en pai åtte minutter før full tid. Han passet også på at tv-kameraene fikk det med seg.

For moro skyld

Selskapet var også draktsponsor for en dag, og hadde store reklameplakater rundt stadionanlegget Gander Green Lane i forbindelse med kampen.

Etter kampen innrømmer Shaw at han visste om spillet til bettingselskapet.

- Det var noen som hadde fortalt meg om det tidligere: «Hva er greia med åtte ganger pengene dersom du spiser en pai?» Jeg svarte: «Jeg vet ikke. Jeg har ikke spist noe i hele dag. Så jeg vil kanskje spise seinere», svarte Shaw ifølge engelske Independent.

Keeperen visste likevel at han ikke ville komme inn på banen, og tenkte han ville ha det litt gøy siden Sutton likevel lå under.

- Jeg tenkte jeg ville gjøre det for moro skyld. Vi hadde ikke flere innbytterne å sette innpå og lå under 0-2, sier Shaw.

Han innrømmer at han tok paien fra klubbens kjøkken i pausen. For de som er spesielt interesserte, kan vi informere om at det var poteter og kjøtt i paien.

Risikerer straff

Dette ser sikkert veldig trivielt ut for mange, men Shaw risikerer straff for opptrinnet. For selv om han hevder han ikke spilte av egen lomme, forteller han at han tror venner av ham spilte på at han ville spise en pai.

- Jeg tror det var noen få. Vi (Sutton-spillere) kan selvfølgelig ikke spille. Jeg tror noen av vennene mine og noen supportere gjorde det, sier Shaw, som ønsket at fansen skulle ha et morsomt minne fra kampen.

Men det Det engelske fotballforbundet (FA) syntes ikke det var like morsomt, og har innledet disiplinærsak. Det står klart og tydelig i regelverket at en spiller ikke har lov til å «instruere, tillate, forårsake eller muliggjøre» enhver person i å satse penger på en fotballkamp eller konkurranse. Det gjelder alle aspekter.

Tirsdag ettermiddag kom beskjeden om at Shaw er ferdig i klubben som følge av stuntet. Det var Sutton-manager og venn Paul Doswell som fortalte dette til Shaw over telefonen, noe keeperen tok tungt.

- Han gjorde en vurderingsfeil, og den ble kostbar for hans del. Han gråt da jeg snakket med ham på telefonen, sier Doswell, som også syntes det var en vanskelig beskjed å gi.

Reagerer

Skribent Paul Hayward i The Telegraph kaller stuntet for en «klovnete spøk». TV 2-kommentator Kasper Wikestad mener Suttons melking av kampen var «hakket for mye» og «ikke så sjarmerende».

En som ikke er fornøyd er Sutton-manager Paul Doswell. Han mener stuntet ikke ser bra ut for klubben, og vet ikke om Shaw gjorde det på grunn av et veddemål.

- Sannheten er at jeg ikke vet, men det hadde ikke overrasket meg. Jeg syns ikke det viser oss i et godt lys, sier Doswell.

Han mener Shaw, som nærmest har fått kjendisstatus de siste ukene, ville presse ut det siste lille som var igjen av sitronen.

Arsenal vant forøvrig kampen 2-0, og møter Lincoln i kvartfinalen i FA-cupen.

SULTEN? Wayne Shaw passet på at stuntet ble fanget opp av TV-kameraene. Foto: Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix
SULTEN? Wayne Shaw passet på at stuntet ble fanget opp av TV-kameraene. Foto: Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer