«Englands største keeper» spiste en pai under kampen. Det kostet ham jobben: - Gråt da han fikk beskjed

Sutton-keeper Wayne Shaw (46) er ferdig i klubben etter stuntet.

PR-STUNT? Sutton-keeper Wayne Shaw spiser en pai under kampen mot Arsenal. Foto: BBC/NTB Scanpix
PR-STUNT? Sutton-keeper Wayne Shaw spiser en pai under kampen mot Arsenal. Foto: BBC/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Suttons reservekeeper Wayne Shaw fikk mye medieomtale før FA-cupkampen mot Arsenal mandag. Shaw omtales som «Englands største keeper», og 46-åringen fungerer som oppmann, reservekeeper og keepertrener i klubben.

Det er ikke ofte lag utenfor det engelske ligasystemet tar seg til femte runde i FA-cupen, og Sutton ønsket naturlig nok å melke kampen for det det var verdt. Men mange mener at klubben gikk for langt, da Shaw underveis i kampen ble fanget opp mens han spiste en pai på innbytterbenken.

For Sun Bets, som er bettingselskapet til tabloidavisa The Sun, hadde tilbudt spillere ni ganger pengene dersom Shaw spiste en pai i løpet av kampen.

Det var derfor påfallende da den røslige keeperen spiste nettopp en pai åtte minutter før full tid. Han passet også på at tv-kameraene fikk det med seg.

For moro skyld

Selskapet var også draktsponsor for en dag, og hadde store reklameplakater rundt stadionanlegget Gander Green Lane i forbindelse med kampen.

Etter kampen innrømmer Shaw at han visste om spillet til bettingselskapet.

- Det var noen som hadde fortalt meg om det tidligere: «Hva er greia med åtte ganger pengene dersom du spiser en pai?» Jeg svarte: «Jeg vet ikke. Jeg har ikke spist noe i hele dag. Så jeg vil kanskje spise seinere», svarte Shaw ifølge engelske Independent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer