TAKTISK SMARTING: Englands landslagssjef Mark Sampson kunne ikke få høre sluttsignalet fort nok under innkast-minuttene mot slutten av England-Norge. Sekunder etter at dette bildet ble tatt, kunne han juble. Foto: NTB Scanpix
TAKTISK SMARTING: Englands landslagssjef Mark Sampson kunne ikke få høre sluttsignalet fort nok under innkast-minuttene mot slutten av England-Norge. Sekunder etter at dette bildet ble tatt, kunne han juble. Foto: NTB ScanpixVis mer

Englands trener etter Norge-dominansen: - Vi var heldige

Så snudde han kampen.

(Dagbladet): Norge eide ballen og spillet i det meste av de første 45 minuttene mot England i natt. Men det ga ikke tellende resultat. Først i en relativt jevnspilt åpning av andreomgangen kom Norges mål. Problemet var at England da var inne i kampen - og enda verre:

At de skulle ta fullstendig over derfra og ut. Etter 90 minutter, pluss en tilleggstid infisert av nitriste innkast nede ved hjørneflagget, vant de helhvite 2-1.

Hyller Sampson I etterkant av åttendedelsfinalen får landslagssjef Mark Sampson skryt av blant andre Norges landslagssjef Even Pellerud og Dagbladets Morten Pedersen for de taktiske grepene han tok da Norges dominerende regissør Lene Mykjåland ble nøytralisert.

- Jeg må få si det, at den engelske treneren gjorde noen gode grep i pausen. Det var nok med på å snu kampen, sa Pellerud i natt norsk tid.

«Da Norge endelig ble gode gjorde England VMs beste trekk så langt. De tok ut Lene Mykjåland, banens beste spiller», skriver Pedersen.

- Ganske heldige Selv oppsummerer Sampson slik, ifølge The Guardian:

- Spillerne var fantastiske til å kjempe seg gjennom alt sammen, og slå tilbake. Norge skal imidlertid ha stor honnør for førsteomgangen. Vi var ganske heldige som klarte å gå i garderoben med 0-0 til pause, sier Sampson.

- Men i andre omgang var prestasjonen vår mye bedre. Vi klarte å endre kampen fra benken, og mot slutten vant vi fortjent.

Nå venter Canada i kvartfinalen for De tre løvene.

- Norge-kampen ble en stor seier for landet vårt. Vi er i en god posisjon nå. Dette laget er fast bestemt på å fortsette å inspirere den kommende generasjonen, sier Sampson.