Englands U21-lag er turneringens yngste med en snittalder på 21,4 år

I kveld møter de Italia i Norges gruppe.

UNGGUTTER: Stuart Pearce rår over Israel-EMs yngste mannskap da mesterskapet i kveld sparkes i gang mot Italia. Foto: AP Photo/Matt Dunham
UNGGUTTER: Stuart Pearce rår over Israel-EMs yngste mannskap da mesterskapet i kveld sparkes i gang mot Italia. Foto: AP Photo/Matt DunhamVis mer

Fotballstudio: Israel - Norge kl. 18.00

(Dagbladet): Englands U21-trener Stuart Pearce mønstrer det som er turneringens yngste mannskap når han leder de tre løvene mot Italia i kveld.

Med en snittalder på kun 21,4 år er troppen i snitt et helt år yngre enn Russlands unge lovende som i snitt er 22,4 år.

Pearce må også finne seg i å dra til Israel uten tre spillere som var involvert i A-lagets treningskamp mot Brasil.

Både Phil Jones (Manchester United), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) og Jack Rodwell (Manchester City) kunne vært med å skape problemer for italienerne, men må melde pass.

Likevel har Pearce fem spillere med minst én kamp på A-landslaget i troppen. Deriblant Manchester Uniteds Wilfried Zaha og Liverpools Jordan Henderson og Jonjo Shelvey.

Pearce selv var offensiv på gårsdagens pressekonferanse.

- Vi er her for å vinne turneringen, det er den eneste beskjeden jeg gir til laget mitt, sa han.

Kun to utenfor Italia Det italienske laget er historisk sett konkurransens mest suksessrike lag. Fra 1992 vant de hele tre ganger på rad, før de også hevet trofeet i både 2000 og 2004.

Av de 23 spillerne i den italienske troppen er det kun to spillere (Fabio Borini, Liverpool og Marco Verratti, PSG) som spiller utenfor Støvellandets grenser til daglig.

Lagets trener Devis Mangia kan kanskje ikke stille et like ungt mannskap som sin motpart Pearce, men med et snitt på 22,1 er den italienske gjengen like gamle som det norske laget.

På gårsdagens pressekonferanse var Mangia klar på laget hans er godt forberedt.

STJERNE: Marco Verratti er én av to italienske spillere som til daglig tjener til livets opphold utenfor Italia. Her etter en scoring mot Nederland i februar. Foto: AP Photo/Ermindo Armino
STJERNE: Marco Verratti er én av to italienske spillere som til daglig tjener til livets opphold utenfor Italia. Her etter en scoring mot Nederland i februar. Foto: AP Photo/Ermindo Armino Vis mer

- Jeg vil ikke si noe om hvem som er favoritter i gruppa. Nå konsentrerer vi oss fullt og helt om England, og vi er der vi skal være, sa han.

Ønskereprise? De to lagene var faktisk de første lagene som møttes på nye Wembley Stadium tilbake i 2007.

Den gang endte det 3-3 etter et hat-trick av Giampaolo Pazzini for gjestene. Wayne Routledge, David Bentley og Matt Derbyshire scoret målene for hjemmelaget.

Sett med norske øyne hadde ikke det vært et håpløst resultat.