- Enhver vaktmesters våte drøm

Japanere er ikke som alle andre: - Det er helt ekstremt, mener Stine Bredal Oftedal.

IMPONERER: Japanerne imponerer med sin renslighet, både i byen og i håndballhallene. Video: Rødt Kort. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUMAMOTO (Dagbladet): Japan er et tradisjonsbundet land, styrt av lover og regler. Man hilser høflig på dem man møter, man går aldri på rødt lys, man spytter ikke på gata, og man kaster i hvert fall ikke søppel på gata.

Til tross for et slående lavt antall søppelbøtter på fortauene, er det nesten alltid skinnende rent. Til og med alle løv fra trærne blir møysommelig feid bort og lagt i søppelsekker.

Håndballhallene er intet unntak for japanernes renslighet og ekstreme fokus på hygiene. Det har også de norske håndballjentene bitt seg merke i.

- Skjønner ikke at det er mulig

- Det er helt ekstremt rent. Det føler jeg også. Det er forseglinger på ting for at det ikke skal bli møkkete. Det er veldig deilig, sier Norges kaptein, Stine Bredal Oftedal.

Etter hver kamp jogger de norske landslagsspillerne ned på banen. Men der er de ikke alene. Spesielt klisteret på håndballen lager merker i gulvet, og da må det vaskes. Raskt.

- På banen i går tror jeg vi telte over 20 menn som satt og vasket for hånd, alle sammen. Det gjør at forholdene våre blir bra, skryter Moa Högdahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer