Johannes Thingnes Bø

Enig med Klæbo - Varsler OL-markering

Skiskytterne er enige med Johannes Høsflot Klæbo (24) om at man må bestemme seg for hvordan man skal markere mot menneskerettighetsbrudd i Kina. Johannes Thingnes Bø (28) vil ha OL-markeringer under verdenscuprenn.

SKAL MARKERE: Johannes Thingnes Bø vil i likhet med sin langrennskollega Johannes Høsflot Klæbo ha klare rettningslinjer for OL-markeringer for brudd på menneskerettigheter. Foto: Lise Åserud / NTB
SKAL MARKERE: Johannes Thingnes Bø vil i likhet med sin langrennskollega Johannes Høsflot Klæbo ha klare rettningslinjer for OL-markeringer for brudd på menneskerettigheter. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Vi har tett dialog med forbundet vårt. De er i kontakt med Amnesty og ønsker å sette opp et møte med det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) om at vi kanskje i fellesskap kan lage et budskap, eller vise et form for et budskap i løpet av verdenscupsesongen.

Det sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet, på spørsmålet om de ønsker å markere mot brudd på menneskerettigheter i Kina. Landet som arrangerer OL som går av stabelen i februar.

Tidligere i september skrev NRK om flere av de norske langrennsløpere, som i motsetning til skiskytterne, var svært lite fornøyd med idrettslederes håndtering av hvordan de skal uttrykke seg om menneskerettigheter i Beijing.

Der blant annet Johannes Høsflot Klæbo tok hardt til orde.

- Det er ikke noe tvil om at jeg savner at Norges Skiforbund, Olympiatoppen og Idrettsforbundet kunne tatt et klart standpunkt på hva de mener, sa langrennsesset til statskanalen.

- Gode innspill

Verdenscupvinneren i skiskyting fra i fjor syns innspillene til langrennskollegaen er gode. Samtidig kan han fortelle at skiskytterne er i tett dialog med eget forbund om problematikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.