Johannes Thingnes Bø

Enig med Klæbo - Varsler OL-markering

Skiskytterne er enige med Johannes Høsflot Klæbo (24) om at man må bestemme seg for hvordan man skal markere mot menneskerettighetsbrudd i Kina. Johannes Thingnes Bø (28) vil ha OL-markeringer under verdenscuprenn.

SKAL MARKERE: Johannes Thingnes Bø vil i likhet med sin langrennskollega Johannes Høsflot Klæbo ha klare rettningslinjer for OL-markeringer for brudd på menneskerettigheter. Foto: Lise Åserud / NTB
SKAL MARKERE: Johannes Thingnes Bø vil i likhet med sin langrennskollega Johannes Høsflot Klæbo ha klare rettningslinjer for OL-markeringer for brudd på menneskerettigheter. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Vi har tett dialog med forbundet vårt. De er i kontakt med Amnesty og ønsker å sette opp et møte med det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) om at vi kanskje i fellesskap kan lage et budskap, eller vise et form for et budskap i løpet av verdenscupsesongen.

Det sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet, på spørsmålet om de ønsker å markere mot brudd på menneskerettigheter i Kina. Landet som arrangerer OL som går av stabelen i februar.

Tidligere i september skrev NRK om flere av de norske langrennsløpere, som i motsetning til skiskytterne, var svært lite fornøyd med idrettslederes håndtering av hvordan de skal uttrykke seg om menneskerettigheter i Beijing.

Der blant annet Johannes Høsflot Klæbo tok hardt til orde.

- Det er ikke noe tvil om at jeg savner at Norges Skiforbund, Olympiatoppen og Idrettsforbundet kunne tatt et klart standpunkt på hva de mener, sa langrennsesset til statskanalen.

- Gode innspill

Verdenscupvinneren i skiskyting fra i fjor syns innspillene til langrennskollegaen er gode. Samtidig kan han fortelle at skiskytterne er i tett dialog med eget forbund om problematikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer