Enig med Solskjær: - Gir ikke mening

Jürgen Klopp går ut mot Premier Leagues valg om å stenge overgangsvinduet tidlig.

REAGERER: Jürgen Klopp reagerer på at Premier League lot overgangsvinduet stenge tidlig. Ole gunnar Solskjær har tidligere sagt at det er et minus. Foto:  REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
REAGERER: Jürgen Klopp reagerer på at Premier League lot overgangsvinduet stenge tidlig. Ole gunnar Solskjær har tidligere sagt at det er et minus. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

Manchester United - Crystal Palace lørdag 16.00.
Liverpool - Arsenal lørdag 18.30.

Sesongen er i full gang i de store ligaene i Europa, men det er ikke alle klubber som har mulighet til å forsterke laget om det skulle være ønskelig eller nødvendig.

Det engelske overgangsvinduet stengte som kjent før Premier League ble sparket i gang 8. august, mens vinduet i større ligaer som La Liga, Serie A og Bundesliga fortsatt står på gløtt.

Liverpool-manager Jürgen Klopp møtte i dag pressen før helgas storkamp mot Arsenal. Tyskeren forstår ikke hvorfor Premier League gikk med på å stenge overgangsvinduet før de andre store ligaene.

- Jeg bryr meg ikke om når overgangsvinduet stenger, så lenge det stenger samtidig, sier Klopp, som sikter til at det bør stenge på samme tid for alle.

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT:...venter ikke forgjeves. United-fansen ventet utenfor klubbens treningsanlegg for å få et glimt av - og kanskje sågar et bilde med - spillerne. Reporter/video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

God idé

- Jeg var enig da Premier League snakket om å stenge vinduet før sesongen, det var en god idé. Men så var det bare England som gjorde det, mens resten ikke gjorde det. Det gir ikke mening. England skulle sagt: «Det er alle eller ingen», det gir virkelig ikke mening. Kan noen forklare meg hva som da er fordelen for Premier League. Hva er det? sier Klopp og fortsetter:

- Vi har egentlig ikke noe problem, andre lag … noen toppspillere er fortsatt på markedet og alt kan skje. Du ønsker at laget skal være samlet og fokusert på framtida, og det er ikke mulig så lenge det er en dør som er åpen.

Klopp peker også på at noen spillere som ikke får spille tidlig i starten av sesongen, kan bli fristet av klubber som lover spilletid i andre ligaer.

- Det gir ikke mening, gjentar Klopp, som ønsker en ny debatt om å holde overgangsvinduet oppe like lenge i England som de større ligaene i Europa.

Korteste strået

Dermed er tyskeren enig med Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær, som tidligere har adressert det samme temaet.

Nordmannen mener Premier League-klubbene kommer dårlig ut av sommerens overgangsvindu.

- Jeg mener vi har trukket det korteste strået, for å være ærlig, uttalte Solskjær i et intervju med Sky Sports.

Nordmannen påpekte blant annet det at storklubbene i andre land kan fortsette å prøve seg på spillere i Premier League.

- Det kan fortsatt være klubber som jakter på spillerne våre. Jeg synes ikke det er bra for oss, nei, sa Solskjær.

United-stjerne Paul Pogba er blant spillerne som fortsatt linkes bort fra Manchester United, med storklubben Real Madrid luskende i kulissene. Solskjær ser også ut til å kvitte seg med Alexis Sánchez flere uker etter at vinduet i England stengte. En erstatter er ikke mulig å hente inn før tidligst i januar.

En manager som derimot ikke ser noe problemer med at vinduet stenger tidligere i England, er Manchester Citys Pep Guardiola. Han håper samtidig at de andre ligaene i England følger etter.

Overgangsvinduet i La Liga, Serie A, Ligue 1 og Bundesliga stenger først 2. september.