Enig om forlik

Pengekrangelen mellom Rosenborg og Sigurd Rushfeldt endte i går kveld med forlik. Ifølge RBK-formann Knut Skoglund ligger avtalen innenfor Fotballforbundets regelverk. Rushfeldt har i så fall gitt fra seg minst 4,5 millioner kroner av det opprinnelige kravet på 7,5 millioner kroner.

Gårsdagens rettsmegling i Trondheim byrett avsluttet den bitre konflikten som har vart siden Rushfeldts overgang til spanske Racing Santander i august 1999. Ingen av partene ønsket i går å røpe beløpet Rushfeldt nå henter ut fra Rosenborgs pengebinge.

Rushfeldt og advokat Dag Steinfeld holdt helt til i går beinhardt på kravet om 25 prosent av overgangssummen på 30 millioner kroner. Ifølge Adresseavisa møtte de to i går morges i byretten med krav om renter og omkostninger i tillegg. Totalt 8,6 millioner kroner. Resultatet ble betydelig mindre.

- Vi er fornøyde. Det var ryddige og gode forhandlinger, sier Rushfeldt til Dagbladet.

Fotballforbundets (NFF) lovsjef Thor Grønnerud har holdt seg orientert om konflikten. Den skriftelige avtalen som ga Rushfeldt krav på 25 prosent, var ifølge ham ikke mye verdt.

- Rushfeldt hadde bare krav på 25 prosent om forbundsstyret godkjente kontrakten, sier han.

Men verken Rosenborg eller Rushfeldt har kontaktet NFF om dette. Sier Grønnerud.

- Jeg er glad dette er over. Det har vært mye styr, sier Rushfeldt.

I NFFs regelverk står det at en spiller maksimalt kan motta 10 prosent av en overgangssum. Etter at partene like før 21.30 i går, kom ut med forliket spikret, spurte vi RBK-formann Knut Skoglund:

- Ligger forliket innenfor Fotballforbundets regelverk?

- Vi er enige om ikke å gå ut med beløp, men alle beløp er innenfor alle avtaler og regler.

<B>FORNØYDE:</B>Advokat Dag Steinfeld og Sigurd Rushfeldt smilte på vei inn i rettsalen. Det gjorde de også da de kom ut seint i går kveld.