Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åge Hareide tar over Danmark igjen

Enige om avtale: Dansk fotballkrise over

Stilte med amatører i forrige kamp.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det danske fotballforbundet opplyser på sine hjemmesider at krisen er over, og at de og spillerne har kommet fram til en midlertidig avtale.

Denne avtalen strekker seg til og med 30. september, og innehar de samme betingelsene som den eksisterende avtalen. Forbundet og spillerforeningen setter seg ved forhandlingsbordet igjen 10. september for å reforhandle avtalen.

- Det er godt for landslaget og alle i dansk fotball at vi nå kan spille den viktige Nations League-kampen. Vi kan spille med det riktige landslaget og igjen ha fokus på det sportslige, sier formann i Det danske fotballforbundet, Jesper Møller.

Konflikten mellom spillerne og forbundet bunner i en strid om kommersielle rettigheter, og spillernes ønske om å ha mer kontroll over egne sponsorer. Da spillerne ikke ble hørt, svarte de med å gå ut i streik.

Hareide tilbake

Danmark stilte med futsalspillere og amatører i gårsdagens treningskamp mot Slovakia, men det ble den første og siste kampen for det alternative landslaget.

Danskene møter Wales i Nations League på søndag, og da er Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Simon Kjær og resten av de danske stjernene tilbake i aksjon. Det samme er landslagstrener Åge Hareide, som ble sendt på ferie mens konflikten pågikk.

- Avtalen er et skritt i riktig retning, og landslagsspillerne er glad for at de igjen kan fokusere på kampen mot Wales på søndag, sier Mads Øland, direktør i spillerforeningen.

Saken oppdateres!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!