Enige om radikale langrenns-endringer

Langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) er enige om en ny verdenscupkalender fra og med sesongen 2022/23. Det får store konsekvenser for flere tradisjonelle verdenscuparrangører.

FORANDRES: Verdenscupen i langrenn får en helt ny kalender fra og med sesongen 2022/23. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORANDRES: Verdenscupen i langrenn får en helt ny kalender fra og med sesongen 2022/23. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I flere år har FIS ønsket å endre verdenscupkalenderen i langrenn. Forbundet har lagt fram flere forslag de seineste åra, men hver gang har forslagene falt gjennom før de ble til virkelighet. Men nå bekrefter FIS til Dagbladet at store endringer er på vei.

Fra og med sesongen 2022/2023 vil en helt ny verdenscupkalender innføres hvis FIS´ langrennskomité får det som de ønsker. Planen må vedtas av FIS-Council førstkommende fredag.

Målet er at alle de beste utøverne skal delta i hvert verdenscuprenn samtidig som FIS vil minske klimagassutslippene og gjøre verdenscupen billigere for deltakernasjonene.

- Vi har bestemt oss for det vi mener er viktigst for langrenn. Vi ønsker å se de beste utøverne på alle renn, så derfor har vi lagd en plan som tar bedre vare på utøverne. Vi kan heller ikke ignorere klimaendringene, og vi må redusere utslippene våre. Sånn verdenscupen er i dag flyr vi for mye, det er ikke akseptabelt i dagens samfunn. Verdenscupen har også blitt for dyr for flere land, som Italia og Frankrike som i vinter droppet renn på grunn av økonomi, forklarer renndirektør i FIS, Pierre Mignerey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer