Enige om samarbeid

Fra scenen utropte Tom Nordlie skøyteguttas sjef Peter Mueller til Årets trener. På festen etterpå ble de to enige om å samarbeide.

HAMAR (Dagbladet): -  Jeg vil gjerne komme Kristiansand og bli kjent med Start-spillere. Men først skal Tom og jeg drikke litt øl sammen og bli kjent med hverandre , sa Mueller til Dagbladet seint lørdag kveld.

-  Dessuten har jeg satt som en betingelse at Tom lar håret gro til han tar igjen meg. Når Tom får samme sveis som meg, kan han bruke håret til å rive seg i når han blir fortvilet. Og det blir han jo ofte. Tom Nordlie må være den mest følelsladde treneren i norsk toppidrett, mener Mueller.

En syltynn egg

Det var etter at han leste om Peter Mueller i Dagbladets SportMagasin lille julaften, at Tom Nordlies fascinasjon for skøytelandslagets trener ble skapt. Start-sjefen mente Mueller måtte kunne ha noe å bidra med også i forhold til Start.

-  Han har reist et helt landslag fra å gå på læret til å bli et av de beste i verden. ... Peter Mueller er grensesprengende, utradisjonell, uredd og entusiastisk, skrøt Nordlie i Dagbladet lørdag.Og da tv-sendinga fra gallaen på Hamar var over samme kveld, fikk de to trenerne seg en hyggelig prat. Etterpå sa Mueller:

-  Nå har jeg allerede invitert meg sjøl ned for å se et par kamper. Så får vi eventuelt ta det derfra.

-  Hva kan du tilføre?-  All toppidrett går ut på det samme - å vinne. Mine tanker er fullt overførbare til fotball. Det jeg er best på, er å få utøverne til å bli tøffere. Lære dem å balansere på en syltynn egg rent psykologisk. I fotball er dette enda enklere. Det er som kjent lettere å være tøff sammen enn alene.

Lyn-tap = hundedritt

 NY TRENER-DUO? Tom Nordlie og Peter Mueller hadde mye å prate om, etter at sistnevne ble Årets trener lørdag. Mueller var spesielt stolt over at han vant prisen i konkurranse med damenes langrennstrener Svein Tore Samdal. Foto: Eirik Urke Helland Foto: Eirik Urke Helland
NY TRENER-DUO? Tom Nordlie og Peter Mueller hadde mye å prate om, etter at sistnevne ble Årets trener lørdag. Mueller var spesielt stolt over at han vant prisen i konkurranse med damenes langrennstrener Svein Tore Samdal. Foto: Eirik Urke Helland Foto: Eirik Urke Helland Vis mer

-  Du er amerikaner, hvilket forhold har du til fotball?

-  Jeg elsker fotball! Men ikke så lenge av gangen. Klarer ikke å sitte i ro en hel kamp. Fotball er forøvrig en stor ting i skøytetroppen. Alle gutta har sin favorittklubb. Øystein Grødum fra Arendal heier på Start. Så han blir sikkert glad hvis jeg samarbeider med Tom.

-  Hva er din egen favorittklubb?

-  Foreløpig Lyn. Mest fordi jeg liker å spise god mat. Martin, kokken vår, er Lyn-fan. På mandagene trenger jeg ikke engang å spørre om Lyn har tapt, for hvis de har gjort det, smaker maten hundedritt. Derfor håper jeg alltid at Lyn vinner.

-  Men nå blir det Start?

-  Ja! Jeg har lyst til å bidra hvis Tom vil. Tom og jeg er litt samme typer. Vi tar ikke imot dritt fra noen, og vi er begge fulle av følelser. Du må elske det du driver med. Det er første bud, sier Peter Mueller.

SKØYTEMORO: Skøytetrener Peter Mueller har sikkert noe å lære bort til Start-trioen Bård Borgersen (t.v.), Marius Johnsen og Fredrik Strømstad.