Enighet om bonusavtale i Molde

Molde FK og spillerne ble i dag enige om bonusordningene for mesterligaen. Hvor mye kroner det dreier seg om vil ingen av partene si noe om.

Men det er klart at Molde-spillerne får dårligere betalt for sin mesterliga-deltakelse enn spillerne i Rosenborg.

Snittbonusen for gruppespillet ligger trolig i overkant av 200 000 kroner i snitt per Moldespiller, med muligheter for økt bonus for etterfølende kamper, melder NTB.

Avtalen er todelt. En pott skal deles internt i spillergruppa etter kamper og spilletid. I tillegg blir det gitt bonus for prestasjoner. Det vil si at bonusens størrelse er gjort avhengig av hvor mange poeng Molde FK oppnår i gruppespillet og hvor langt de kommer videre i mesterligaen.

Løst tidligere

Molde-kaptein Knut Anders Fostervold sier at både han og de øvrige spillerne er fornøyd. De er også godt fornøyd med at denne saken er ute av verden før kampen mot FC Porto i morgen.

Begge parter innser at dette bonusspørsmålet burde ha vært løst for lenge siden, i god tid før den siste kvalifiseringskampen mot Real Mallorca. Molde FK kom tidlig med et tilbud på 150.000 kroner per spiller som ble avvist. Senere ble tilbudet øket til 200.000 kroner per spiller i gjennomsnitt, med variasjoner fra 100.000 kroner til 300.000 kroner etter spilletid, ansiennitet og avlønning.

Trolig har tilbudet for gruppespillet endt noe i overkant av et gjennomsnitt på 200.000 kroner, men godt under RBK-spillernes bonus som tilsvarer 27,5 prosent av overskuddet fra mesterligakampene.

(NTB)

ENDELIG KLAR FOR PORTO-KAMP:</B> Molde-kaptein Knut Anders Fostervold sier at både han og de øvrige spillerne er fornøyd med dagens bonusavtale.