Enighet om kostnadsfordeling for Oslo-OL

Fornuftige investeringer, sier byråden.

 TAR SIN DEL AV OL-REGNINGA. Byrådsleder Stian Berger Røsland uttaler i en pressemelding om at investeringene virker fornuftige. I bakgrunnen IOC-medlem Gerard Heiberg. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
TAR SIN DEL AV OL-REGNINGA. Byrådsleder Stian Berger Røsland uttaler i en pressemelding om at investeringene virker fornuftige. I bakgrunnen IOC-medlem Gerard Heiberg. Foto: Jon Eeg / NTB scanpixVis mer

Oslo kommune og Kulturdepartementet er enige om kostnadsfordeling, organisering og risikodeling for Oslo-OL i 2022.

- Vi har strukket oss langt for å komme i mål med forhandlingene. Det har vi gjort fordi investeringene er fornuftige, og er prosjekter vi uansett har tenkt å gjennomføre. Da er det også naturlig at Oslo tar en betydelig del av regningen, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

- Investeringene knyttet til et OL passer godt inn i byens egne planer. Vi er en by i stor vekst, og må srøge for at denne veksten fører til at byen blomstrer, ikke kveles, sier byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke (V) i en pressemelding fra byrådet i Oslo.

2,5 milliarder Oslo kommune står for 2,5 millarder kroner av investeringene og tar ansvaret for inntil 100 millioner i en eventuell budsjettsprekk. Avtalen reduserer behovet for statsgaranti med 2,5 milliarder kroner.
Oslo kommune påtar seg også ansvaret for samferdsel.

Avtalen ble klar bare få timer før Høyres stortingsgruppe skal ta stilling til om de vil støtte en statsgaranti for arrangementet.