Enighet om lønnskutt i Stabæk

Spillerne går ned ni prosent i lønn fra nyttår.

NED I LØNN: Stabæk-spillerne, her ved Inge André Olsen (midten) og Morten M. Skjønsberg har kommet til enighet med klubbledelsen om et lønnskutt på ni prosent.Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
NED I LØNN: Stabæk-spillerne, her ved Inge André Olsen (midten) og Morten M. Skjønsberg har kommet til enighet med klubbledelsen om et lønnskutt på ni prosent.Foto: Henning Lillegård/DagbladetVis mer

||| Følg Tippeligaen direkte i livestudio fra klokka 18.

(Dagbladet.no): Opprydningen i Stabæk fortsetter, og nå har klubbledelsen omsider kommet til enighet med spillergruppa om et kollektivt lønnskutt på ni prosent, melder Stabæk Support. Dette gjelder lønn, sign-on-fees og bonuser.

- Vi ble enige før treninga i går, bekrefter Inge André Olsen i spillerutvalget overfor Dagbladet.

Sammen med klubbkaptein Morten M. Skjønsberg og Christian Keller, har sørlendingen ledet forhandlingene med ledelsen på vegne av spillerkollegene.

Kuttene skal innføres fra 1. januar 2010 og skal også gjennomføres blant trenere og det medisinke støtteapparatet, selv om ledelsen ennå ikke har fullført forhandlingene med disse.

- Det er selvfølgelig ingen av spillerne som er fornøyde med å måtte gå med på et lønnskutt, men vi har hele tiden vært klar over at vi var nødt til å bidra med tanke på hvilken vanskelig situasjon Stabæk er i, forteller Olsen.

Fikk gjennomslag
Nok en påminnelse om akkurat dette fikk klubben i går da sportsdirektør Lars Bohinen overraskende sa opp jobben, med virkning fra årsskiftet, for å spare klubben for penger.

Midtstopperen synes forhandlingsprosessen som har ledet fram enigheten har vært god, selv om klubbledelsen i utgangspunktet foreslo et kutt på 15 prosent i spillerlønningene.

- Vi syntes ikke at et flatt kutt på 15 prosent var noen fornuftig idé. Derfor har vi kommet med forslag til andre muligheter, noe vi også har fått gjennomslag for, sier Olsen.

Først og fremst handler det om å la spillere som ønsker å bytte klubb få forlate Stabæk. Den siste uka har det blitt klart at Christian Keller, Fredrik Risp og Zdenek Senkerik alle forlater Telenor Arena i løpet av sommeren.

- Samtidig kan vi ikke bare gi bort det sportslige produktet, understreker Olsen, som mener at ledelsen har vist stor handlekraft oppi all den økonomiske turbulensen ute på Fornebulandet.

- Aldri kranglet

Der spillerutvalget skryter av ledelsen, skryter ledelsen av spillerutvalget.

- Spillerutvalget har vært fantastisk i denne saken, understreker styreleder Ingebrigt Steen Jensen overfor NTB.

— Det har vært masse møtevirksomhet, og det er riktig å si at det har vært tøft, men vi har aldri kranglet, fortsetter han.

Krisen ikke avblåst
Selv om Stabæk nærmer seg innsparingsmålene for den sportslige satsingen, er det fortsatt store løft som gjenstår på andre områder.

Klubbledelsen tillater seg derfor ikke å hvile på årene. Stabæk-båten lekker fortsatt vann.

— Krisen er selvfølgelig ikke avblåst. Vi må hente inn kapital som skal favne både sport og event i løpet av noen uker. En sum på 25-30 millioner er det vi snakker om. For å kunne skaffe de pengene må vi nå vise at vi har kontroll på fremtiden, sier Steen Jensen.

Lørdagens avklaring betyr uansett at Stabæk-spillerne i det minste kan entre kunstgresset på Telenor Arena i ettermiddag til kampen mot Start uten usikkkerheten rundt egen lønnssituasjon, som har kostet mye krefter.

- Det har tatt alt for mye tid, så det er godt å bli ferdig med det, medgir Inge André Olsen overfor Dagbladet.