Enkel seier for Bolt

Satte årsbeste i verden med 9,85.

LETT: Usain Bolt (t.h.) løper fra Kim Collins fra Saint Kitts and Nevis og vinner enkelt 100 meteren på Olympiastadion i London fredag. Foto: REUTERS/Paul Hackett/NTB Scanpix
LETT: Usain Bolt (t.h.) løper fra Kim Collins fra Saint Kitts and Nevis og vinner enkelt 100 meteren på Olympiastadion i London fredag. Foto: REUTERS/Paul Hackett/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet/NTB): I fjor tok han OL-gull på 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter i London. Fredag var Usain Bolt tilbake på Olympiastadion i London for å løpe Diamond League, og vant like greit som forrige gang.

9,85 er riktignok ikke i nærheten av 9,63, men det holdt til årsbeste i verden når man stryker dopingtatte Tyson Gays 9,75. Bolt forbedret sin beste tid i 2013 med ett tidels sekund.

- Det er fantastisk å være tilbake her. Det er så mye energi i London, sa Bolt.

Halvveis i løpet var det ikke gitt at jamaicaneren skulle ta seieren i London. Amerikanske Michael Rodgers startet forrykende og ledet lenge, men måtte til slutt ta til takke med annenplassen på 9,98. Jamaicanske Nesta Carter (9,99) tok tredjeplassen.

- Jeg hadde en dårlig start, men det er aldri i London jeg løper best. Med flere løp i kroppen vil det bli bra, forsikret Bolt etter sitt siste løp før det neste store målet, som er VM i Moskva neste måned.