Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Enkel seier for Chelsea

0-2 mot Sheffield United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sheffield United hadde tidlig muligheten til å legge press på Chelsea. Claude Davies ble tidlig i første omgang felt av Drogba innenfor Chelseas sekstenmeter. Dommer Martin Atkinson pekte på straffemerket til stormende jubel fra hjemmepublikumet.

Chelseas tredjekeeper Henrique Hilario har tatt over i Peter Cech og Carlo Cudicinis skadefravær, og har virkelig fått sjansen til å vise seg fram. Uten at det i stor grad var nødvendig da Danny Webber tok straffesparket.

Forsøket var løst og dårlig plassert fra ellevemetersmerket, og Hilario hadde ingen problemer med å redde.

Etter kampen kom Sheffield-boss med en dårlig tilslørt trussel mot Webber.

- Vi må ha folk som klarer å score. Vi gjør det vanskelig for oss selv, og det hadde vært deilig å sette Chelsea under press.

Vanskelig å stoppe Chelsea

Og da gikk det som det måtte. Hadde hjemmelaget scoret ville kampen endret karakter, men Chelsea-maskinen er hard å stoppe.

- Jeg er fornøyd med måten vi kjempet mot den vanskelige motstanden. De har sin stil, og spiller hardt fysisk. Et lag med stor entusiasme, sa Mourinho til Sportinglife etter kampen.

JUBLER: Michael Ballack gratuleres av lagkameratene etter 0-2-målet som drepte Sheffield Uniteds håp om poeng. Foto: Scanpix
JUBLER: Michael Ballack gratuleres av lagkameratene etter 0-2-målet som drepte Sheffield Uniteds håp om poeng. Foto: Scanpix Vis mer

Frank Lampard har vært hyllet som en av verdens beste midtbanespillere, og også i dag ble han sentral utover i matchen. Sammen med makker Michael Ballack tok han gradvis over kontrollen på midtbanen. Men han nøyde seg ikke med det.

Like før pause fikk Chelsea frispark i god posisjon, rundt 30 meter ut fra Sheffields mål. Frank Lampard skrudde ballen lurt rundt muren, og Kenny Paddy i Sheffield-målet gikk for tidlig og hadde ingen sjanse på å stoppe ballen.

Ballack avgjorde

Et noe heldig mål, men det var ikke noe flaks rundt Chelseas andremål. Robben ble lurt spilt fram til dødlinja. Innlegget var perfekt over Kenny, og på bakerste dukket Ballack opp med en knallhard pannebrask.

Chelsea hadde flere gode muligheter til å legge på, men Paddy Kenny lukket døra etter andremålet. Lampards skudd fra rundt tjue meter gikk hårfint over, og en glimrende beinparade av Kenny nektet Robben plass i målprotokollen.

Men Mourinho har grunn til å bekymre seg for Mesterliga-møtet med Barcelona neste uke. Didier Drogba hinket av banen til pause og ble byttet ut. Når Chelsea i tillegg mangler Andrej Sjevtsjenko ser det mørkt ut foran Barcelona-matchen.

Men Mourinho ser lysere på det.

- Sist vi møtte dem manglet vi to keepere. Nå mangler vi to spisser. Kankje jeg bare skal dra med meg midtbanespillere og forsvarere til Nou Camp, spøker han.