Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Enkel seier for Norge

Håndballjentene spilte seg til selvtillit.

(Dagbladet.no): Norge - Spania 30-22:

Norge viste til tider solid angrepspill, og vant komfortabelt over et nokså ufarlig tsjekkisk lag. Gøril Snorroeggen og Kristine Lunde spilte hele førsteomgangen, og takket for tilliten med scoringer og godt spill.

Kristine Lunde ble vår toppscorer med sju mål, fem av dem på straffe. Snorroeggen spilte med stor entusiasme, og nettet fire ganger.

Kampen var uten betydning for Norge, som allerede var gruppevinner etter seirer over Spania og Ukraina. Tsjekkia var allerede ute av turneringen etter to tap.

Den største bekymringen for Marit Breivik må imidlertid være at Norge slapp inn hele 22 mål. Det er mer enn både Spania og Ukraina gjorde. I tillegg hadde Norge mange bomskudd, selv om det var langt færre enn mot Spania i går.

- Jeg er fornøyd med at flere spillere spiller seg inn i EM. Gøril Snorroeggen og Kristine Lunde var eksempler på det. Dette er jenter som kan komme inn senere og avgjøre, sa Breivik til TV2 etter kampen.

Landslagssjefen klarer ikke å vurdere lagets stigning, fordi hun er for usikker på motstanderne de så langt har møtt.

- Laget og spillerene er veldig spente og konsentrerte. Vi har masse energi og er spente på fortsettelsen, sa hun.

Toppscorer Lunde var også glad og lettet etter sin gode kamp mot Tsjekkia.

- Men vi må være på vårt aller beste for å lykkes i fortsettelsen, sa Lunde til TV2.

Og nå starter alvoret for håndballjentene. Mellomspillet starter tirsdag, og Slovenia, Russland og Serbia og Montenegro er motstandere.

GOD NORSK DAG: Camilla Thorsen var nok en gang Norges bestemann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media