Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Enkel seier for Trulsen

Curling-gutta nærmer seg semien med seier over Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pål Trulsen og kompani måtte vinne i dag for å ha sjanse på å gå videre til semifinalene i curlingen.

Og det begynte forsiktig i Pinerolo Palaghiacchio. Lagene følte hverandre på tennene første runde, men det ble fort klart hvem som er tittelforsvarer, og hvem som er utfordrer.


Måtte ta sjanser

Det norske laget spilte aggressivt og taktisk godt, og presset italienerne, anført av skip Joel Retornaz.

Etter seks runder ledet nordmennene med sifrene 7-3, og italienerne gikk ut i sjuende runde vel vitende om at de måtte ta sjanser.

Sjanseløse

Og da gikk det som det måtte i sjuende runde. Italienerne hadde sistestein, men den ble fatal fra unge Retornaz.

Norge hadde da fire poengsteiner i boet, og det som skulle være en enkel dragning inn mot knappen ble altfor lang.

Italia ga deretter opp, sjanseløse mot sifrene 3-11.

Dagbladet.no fulgte matchen runde for runde

Curling, menn, 7. runde
Pinerolo Palaghiacchio

Italia - Norge


7. runde
Og brått er det treertempo. Italienerne forsøker å trekke inn i boet, men mislykkes. Dermed må de inn i boet for å ta et poeng. En forferdelig stein. Norge får fire nye poeng, og italienerne gir opp med sifrene 11-3.
Og Norge fortsetter å presse boet. Er per nå i toertempo, og Italia må forholde seg til det norske spillet. De klarer ikke å etablere seg offensivt, men de har sistestein.

Ramsfjell spiller en fantastisk stein.Cornerguarden Italia la først i runden blir slått, og den norske steinen ruller inn på åttefoten, bak teeline. Norge har to poeng nå, og italienerne legger ny guard.

6. runde
Italia spiller bedre nå, og supporterne jubler på tribunen. Endelig legger hjemmehåpene beslag på boet mot slutten av en runde, og Trulsen presses til å ta et poeng, 7-3.

Italienerne legger en god frysestein inn i boet, og Norge blir presset til en takeout, som på det nærmeste renser boet.

Kampen er i gang igjen etter en kort pause. Italia har lagt to guarder, men Norge trekker bak begge.

5. runde
Og Italia presses til å spille defensivt. De går for å blanke omgangen, slik at de beholder sistestein. Men det klarer de ikke, og tar det vonde poenget som gir Norge initiativet i neste. 3-6.

Fantastisk tredjestein av Norge. En perfekt takeout blir en perfekt frysestein som biter firefoten. Det må da være desillusjonerende å være italiener nå?


4. runde
Italia trekker sin første stein bak teeline, noe uheldig, og Norge setter straks cornerguard. Dermed er det duket for dragninger og duellspill inn mot knappen. Fire steiner igjen til begge lag. Og Italia bommer stort, noe som gir Norge et treertempo. Hva kan gutta utrette? Italia er ikke fornøyd med sin nest siste stein, og Norge beholder tre poeng i boet. To steiner igjen nå. Og Trulsen setter en kjempestein inn på åttefoten for fire. Nærmest umulig for italienerne å vippe ut mer enn to steiner av Norges fem. Men fikser bare en, og da kan Trulsen bare trekke inn i boet med siste til fire poeng. 2-6.

3. runde
Italia har sistestein i denne runden. Hjemmelaget gjør flere upressede feil, noe som gir Norge flere muligheter. Norge forsvarer seg godt, men gjør også feil, tre i tallet, og det på rad. Italia klarer å erobre tilbake to poeng og utlikner. Norge er heldige som slipper unna med det. 2-2.

2. runde
Norge storspiller, og legger press på Italia mot slutten av runde. Har tre steiner i boet, og har en frysestein inne i bakkant av firefoten. Norge presser hele veien og kaprer to poeng til 0-2.

Begge lag starter mer offensivt i andre runde. Italia har startet noe svakt, og Norge går for to poeng i denne runden.

1. runde
Lagene føler hverandre på tennene, og ingen fester grep i boet. 0-0.

Kampen er i gang. Begge lag legger guard.


(Dagbladet.no)
- Nå har vi problemer, sukket Pål Trulsen etter gårsdagens dramatiske avslutning i kampen mot Canada.

Med en svak sistestein, og tap på målstreken er det klart at Trulsen nå må vinne sine gjenværende kamper for å kunne gå til semifinalene 21. februar.

Men det kan bli vanskelig.

I dag møter curlinggutta hjemmelag Italia, fire gutter som har opplevd en kraftig oppsving i curlinginteressen på hjemmebane.

De har før matchen i dag en kamp mindre spilt enn nordmennene, med sifrene 2-2, og er i utfordrerposisjon.

Tør vi håpe skip Trulsen klarer å heve presisjonen fra i går kveld?

MÅ VINNE: Skip Trulsen er nødt til å vinne alt for å nå semifinalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!