BANENS BESTE: Stine Bredal Oftedal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BANENS BESTE: Stine Bredal Oftedal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Norge slo Polen i Golden League

Enkel seier i EM-forberedelsene

De norske håndballjentene hadde små problemer med å senke Polen i Golden League.

  • Norge - Polen 34-27

De norske håndballjentene er i gang med forberedelsene til EM i Frankrike. Torsdag kveld møtte de Polen i Golden League.

Der fikk de en oppskriftsmessig start mot antatt svakere Polen. Men lagene fulgte hverandre tett, og det var først mot slutten at de norske jentene dro ifra.

- Jeg synes egentlig det ser greit ut, og det er mye som første match (på høsten) tidligere år, sier Stine Bredal Oftedal til NTB.

Jevnt

Landslagskaptein og Györ-stjerne Stine Bredal Oftedal åpnet ballet for de norske jentene med en scoring etter et gjennombrudd.

Men lagene fulgte hverandre tett innledningsvis, da polakkene utnyttet sjansene sine. Først etter ti minutter begynte de norske stjernene å ta kontrollen i kampen, men Polen nektet å gi slipp.

De jaget de to-tre mål bak gjennom hele første omgang, og Norge gikk til pause med en 17-14-ledelse.

Fikk skryt

Men de norske jentene tok mer tak utover i andre omgang, og dro ifra. 23-årige Ingvild Bakkerud, som er relativt fersk i landslagssammenheng, var blant dem som viste seg fram. Snaut halvveis ut i andre omgang scoret hun et særdeles lekkert mål.

- Det er kraft i det skuddet, utbrøt TV 2-ekspert Bent Svele.

Golden League fortsetter gjennom helga. Lørdag møter Norge Frankrike, søndag står Danmark på motsatt banehalvdel.

Når EM starter i desember kan det for første gang på mange år være uten Norge som gullfavoritt nummer én.

Sannsynligvis spiller ikke Nora Mørk (i opptrening etter alvorlig kneskade) det mesterskapet. Savnet av henne skal det mye til at Norge utligner fullt og helt.