Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Enkel spurtseier

Thor Hushovd vant den siste etappen.

Norske Thor Hushovd hadde en strålende dag på sykkelen da han vant den siste etappen av rittet Dauphiné Libéré i Frankrike søndag. Credit Agricole-laget gjorde en kjempejobb, og Hushovd spurtet inn til seier.

Dermed sikret nordmannen seg ytterligere selvtillitt før årets viktigste ritt, Tour de France, som starter i Strasbourg lørdag 1. juli. Søndagens seier var en skikkelig lagseier.

- Alle gutta kjørte kjempebra. Det er utrolig morsomt å krone en slik dag med seier, når lagkameratene har jobbet så hardt hele etappen, sier Thor Hushovd til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Vinnertida ble på tre timer og 8,17 minutter.

Hadde bestemt seg

Søndagens etappe gikk fra Saint-Jean-de-Maurienne til Grenoble, og var på 131 kilometer. Selv om det ble et tidlig brudd, hadde Hushovds franske lag bestemt seg for å kjøre hardt i feltet bak.

- Tre mann gikk i brudd ganske tidlig, blant dem var Stuart O\'grady. De tre hadde en ledelse på fem minutter på det meste. Laget vårt bestemte at vi skulle kjøre hardt, og alle gjorde en skikkelig bra jobb. Spurten vant jeg forholdsvis enkelt, sier nordmannen.

Franske Samuel Dumoulin endte på andreplass, foran belgieren Philippe Gilbert. Levi Leipheimer fra USA og Gerolsteiner-laget vant rittet sammenlagt, mens Hushovd endte på 69. plass.

STERKEST: Thor Hushovd knuste konkurrentene i spurten. Foto: REUTERS
STERKEST: Thor Hushovd knuste konkurrentene i spurten. Foto: REUTERS Vis mer

Hardt for Kaggestad

Hushovd vet at søndagens seier og laginnsats var viktig med tanke på selvtilliten før Tour de France.

- Det er klart det er det. Når hele laget gjør en bra innsats og jeg vinner spurten, så er det skikkelig gøy for alle, sier han.

Credit Agricoles andre nordmann, Mads Kaggestad, gjorde en solid jobb med å hjelpe til fremst i hovedfeltet. Til slutt endte han på 99. plass på etappen, 16 minutter og fem sekunder bak Hushovd. Rittets tredje norske deltaker, Kurt-Asle Arvesen, endte på 107. plass med samme tid.

Selv om Kaggestad gjorde en god innsats søndag, tror Hushovd det skal bli vanskelig for nordmannen å komme med på laget som får delta i Tour de France.

- Det blir nok vanskelig for Mads å komme med til Tour de France. Det kan bli tøft ja. Hele laget er i skikkelig god form om dagen, og det er mange gode her. Men han må bare fortsette å jobbe, sier Hushovd.

Credit Agricole tar ut sitt lag 25. juni.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling