Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-kvalifiseringen:

Enkel, tysk seier mot Tsjekkia - topper gruppa foran Aserbajdsjan

Tyskland slet med offsidefella før pause. Så løsnet det.

GODE: Julian Draxler og Tyskland viste hvorfor de er regjerende verdensmestere. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock
GODE: Julian Draxler og Tyskland viste hvorfor de er regjerende verdensmestere. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tyskland - Tsjekkia 3-0 (1-0)

(Dagbladet): Tyskland er ikke overraskende storfavoritter i Norges gruppe i VM-kvalifiseringen, og viste i kveld at de fort kan stå uten et eneste tap når de spiller sin siste kvalikkamp om nøyaktig ett år.

For hjemmelaget var på hugget fra første stund, og etter bare seks minutter måtte tsjekkiske Milan Petrzela satse alt og håpe at taklingen rakk fram. Jonas Hector var raskest, og hjemmelaget fikk frispark i farlig posisjon.

Det forsøket gikk rett i muren, men det gjorde ingenting for den tyske fansen som fem minutter senere fikk se et fantastisk, tysk angrep.

Assistentkongen Mesut Özil fant Thomas Müller på høyresida i en herlig kontring. Müller dundret til via Filip Novak og i mål, og kunne juble for sitt 35. landslagsmål på 80 kamper.

Fikk ikke ballen i mål

Tyskland kjørte knallhardt, og var svært nære å øke ledelsen etter 33 minutter. Dessverre for de hvitkledde mente assistentdommeren at ballen var borti Samir Khedira før den traff Joshua Kimmich inne i boksen, og det ble blåst for offside i det ballen trillet i mål.

Hjemmelaget kunne ledet med både to og tre mål til pause, men klarte ikke lure ballen bak en god Tomas Vaclik i Tsjekkias mål, som flere ganger måtte ut i helstrekk for å stoppe tyske skudd.

Tyskland slet ikke med mye, men offside-regelen så ikke ut til å sitte perfekt i førsteomgangen. Hjemmelaget hadde nemlig fire offside-avblåsninger mot seg før hvilen.

Dog, avblåsningen mot Kimmich like før pause så ut til å være feilaktig.

Ga seg ikke

Det hadde ikke myeå si for Tyskland, som fikk det til å stemme litt mer etter pause.

Etter fire minutter sendte Kimmich en fin tversoverpasning til Toni Kroos som var sterk i duell på 16-meteren og fikk sendt ballen inn i høyre hjørne, uttagbart for Vaclik.

Tyskland lå høyt på banen, og seerne var vitne til et helt annet tempo enn i Norges kamp mot Aserbajdsjan tidligere i kveld.

Etter drøye 20 minutter av omgangen viste Müller seg fram igjen, etter at Jonas Hector vakkert la inn fra dødlinja til Müller - som enkelt satte ballen i mål.

Tsjekkia var ikke helt utslitte etter tre baklengsmål, og forsøkte å komme seg til sjanser. Og da ballen endelig gikk i mål sekunder før slutt - ble de korrekt avblåst for offside.

Så det ble for det meste med forsøket, mot et svært sterkt Tyskland-lag som vant med de samme sifrene som mot Norge i september. Dermed topper laget gruppa foran Aserbajdsjan - på målforskjell.

De regjerende verdensmesterne møter Nord-Irland på tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!