Enkel Wimbledon-start for Federer

I militær stil.

LETT VIDERE: Roger Federer hadde få problemer med å avansere til andre runde i årets Wimbledonturnering. Foto: Reuters
LETT VIDERE: Roger Federer hadde få problemer med å avansere til andre runde i årets Wimbledonturnering. Foto: ReutersVis mer

|||

Det nye taket over Centre Courten ble ikke testet da Wimbledon åpnet mandag. Superstjernen Roger Federer ble det - så vidt.

Storfavoritten tok seg enkelt videre til annen runde av Grand Slam-turneringen. Sveitseren virket glad for å være tilbake på «hjemmebane» da han entret gressmatten, i sin karakteristiske hvite jakke med monogram.

27-åringen fikk igjen æren av å åpne spillet på Centre Court. Den æren skulle han egentlig ikke ha hatt i år. Men siden regjerende mester Rafael Nadal måtte trekke seg, steppet Federer inn.

På banen viste Federer sitt vanlige gode gresspill. Med giftig forehand gjorde han livet vanskelig for motstanderen Lu Yen-hsun. Med settsifrene 7-5, 6-3, 6-2 tok han seg greit videre.

Militær stil

- Jeg synes jeg spilte veldig bra. Motstanderen var god. Rafael hadde fortjent å være her i dag, men jeg føler meg privilegert og beæret over å få lov til å åpne spillet, sa Federer.

Sveitseren er blitt et stilikon og måtte også ta seg tid til å svare på mange spørsmål om antrekket sitt etter kampen.

STILIKON:  Jeg gikk for en moderne militær stil. Jeg håper folk liker det, sa Roger Federer da han måtte svare for antrekket etter kampen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
STILIKON: Jeg gikk for en moderne militær stil. Jeg håper folk liker det, sa Roger Federer da han måtte svare for antrekket etter kampen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

- Jeg gikk for en moderne militær stil. Jeg håper folk liker det, sa verdenstoeren. Iført den militære stilen, viste han iallfall militær presisjon på banen. Og det går godt hjem hos tilskuerne i Wimbledon.

Etter Federers kamp var det Serena Williams tur til å innta Centre Courten. Hun vant enkelt 6-1, 7-5 over Neuza Silva.

Godvær gjorde at det ikke ble nødvendig å teste ut det nybygde taket mandag. Det kommer antakeligvis til å skje senere i turneringen.

- Jeg regner med at det kommer en dag da vi må spille innendørs her. Men det er ikke noe man håper på under en kamp, sa Roger Federer.


(NTB)