Enkelt, Eckhoff!

Kanonene valgte langrenn og Stian Eckhoff slo til på direkten på Beitostølen.

Bærumsgutten var i en klasse for seg på lørdagens skiskyttersprint. Eckhoff skjøt to fulle hus og gikk et skapelig langrenn. I mål var han hele 50,6 sekunder foran Tor Halvor Bjørnstad på 2. plass. Bjørnstad skjøt én bom. Det er ren utklassing.

Ingen var i nærheten av å true Eckhoff. Det hjalp sitt at Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold og Frode Andresen valgte å gå langrenn senere lørdag.

- Jeg gruet meg fælt før start fordi jeg har trøblet mye på standplass i det siste. Men tydeligvis fungerte det perfekt, sa unggutten som absolutt kan bli en mann å regne med denne sesongen.

Overrasket

Eckhoff er ingen novise. Allerede i verdenscupen i fjor slo han til med en rekke gode plasseringer. Uansett var det ikke ventet at han skulle få lett match lørdag.

- Jeg er veldig overrasket over det jeg gjør. Det var nok mange som åpnet for hardt her i dag, mente Eckhoff.

Han tror til og med at formtoppen slett ikke der ennå.

- Foreløpig mangler jeg litt overskudd. Men jeg håper det kommer. Jeg har trent rundt 10 timer mer i måneden sammenlignet med i fjor og er også blitt mer bevisst på meg selv når jeg trener. Jeg har stilt større krav til meg selv, sa Eckhoff.

Klasse

Hele Beitostølen lot seg imponere av Eckhoffs løp. Også landslagssjef Roger Grubben.

- Det var høy klasse over Stians løp. Det er internasjonalt snitt over det han gjør her, sa Grubben som var fullstendig klar over at de antatt beste ikke stilte til start.

- Vi vet ikke hvor god de andre er på nåværende tidspunkt. Men jeg tror at vi ligger godt an treningsmessig, sa Grubben som var mest fornøyd med at de unge fikk vist seg fram på Beitostølen. Bak Bjørnstad og tyske Marco Morgenstern fulgte Lars Berger og Anstein Mykland på 4. og 5. plass.

(NTB)