Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Enkelt igjen for Norge

De norske håndballjentene tok nok en kalasseier i VM. I dag ble Italia slått med komfortable 28-16.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilie Leganger og co begynner å bli godt vant med dårlig motstand. Hittil i VM har det norske laget scoret 143 mål og bare sluppet inn 67, men snart venter heldigvis tettere kamper. Søndag spilles det gruppefinale mot Slovenia.

- Det blir en annen type motstander, ja. Mer rene taklinger. Men alt i alt synes jeg dette har vært en nyttig uke, sa landslagssjef Marit Breivik til TV3.

Norge brukte lang tid på å få inn det første målet, nesten seks minutter. Italia begynte bedre og ledet 3-0, men det varte ikke lenge før de norske jentene hadde overtaket. Ved pause ledet Norge 15-6. Det gledet ikke minst de norske håndballsupporterne, som lørdag debuterte i årets VM.

God Leganger

- Det kriblet nok litt hos jentene. Til å begynne med så det nesten ut som VM-alvoret preget dem, men det løsnet fort. Da var det godt å ha bjeller og flagg med seg, sa Breivik, som var godt fornøyd med kontringsspillet.

- Jentene var villige framover, samtidig som de spilte tett og godt i forsvar, sa hun.

Nær sagt som vanlig hadde Cecilie Leganger en stor del av æren for det gode resultatet. Like etter halvspilt førsteomgang stengte hun målet og holdt nullen til rett etter pause. Det ga henne en redningsprosent på 68 før sidebytte.

- For min egen del kom jeg trått i gang. Jeg var nok litt overivrig og fikk ikke helt taket på det. Men det gikk heldigvis over, sa Leganger, som takket lagvenninnene for det.

Rokne toppscorer

- Det er så gøy å spille på dette laget. Vi har masse guts og gir hverandre tilbakemeldinger, og da høynes innsatsen, mener Leganger, som har startet alle Norges kamper hittil.

- Vi vil tydeliggjøre rollene i laget og sørge for at spillerne er 100 prosent vant til det de skal gjøre. Cecilie trenger kamper for å være på hugget, forklarte Breivik.

Samtidig var spillere som Marianne Rokne og Janne Tuven i støtet og førte Norge til stadig større ledelse. På det meste ledet de norske jentene med 13 mål. Rokne ble toppscorer med seks mål, mens Tuven endte på fem. (NTB)

Hele Norges coronakart