Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Enkelt videre: Liverpool er i kvartfinalen for første gang siden 2009

Liverpool hadde få problemer med å ta seg videre i Champions League på bekostning av Porto.

AKROBATISK: Liverpools Sadio Mané med et frekt forsøk som gikk like over mål. Foto: Graham Holt/ProSports/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
AKROBATISK: Liverpools Sadio Mané med et frekt forsøk som gikk like over mål. Foto: Graham Holt/ProSports/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool - Porto 0-0 (0-0) 5-0 sammenlagt.

(FourFourTwo): «Før kampen begynner, bør alle se opp på resultattavla - fordi det vil fortelle oss alt vi trenger å vite om mentaliteten som kreves for denne konkurransen. Det vil stå 0-0 på resultattavla - og det er det vi bør fokusere på».

Ordene tilhører Liverpools Jordan Henderson og ble skrevet i kampprogrammet før oppgjøret mot Porto. For de røde hadde hele fem mål å gå på i returoppgjøret på Anfield, og de aller fleste regnet kveldens kamp for å være en ren transportetappe.

Det skulle det også vise seg å bli.

Ingen lag har scoret like mange mål som Liverpool i Champions League denne sesongen (28 scoringer), men i dag gikk de røde målløse av banen for første gang på åtte kamper. Jobben var allerede gjort før kampen ble sparket i gang.

- Jeg syns vi gjorde det bra, vi gjorde jobben vår. Vi viste god mentalitet og spilte vårt spill. Vi slapp ikke inn noen mål, sier Liverpools Emre Can til Viaplay etter kampen.

Nå som Liverpool er videre, risikerer de røde å møte engelske lag i kvartfinalen.

- For å være ærlig, så foretrekker jeg å ikke møte engelske lag. Det er ok om vi møter Real Madrid, Bayern München eller Barcelona. Hvis du skal gå videre må du slå alle. Jeg syns vi har et godt lag og vi må ikke være redde, vi må spille vårt spill og forsøke å vinne enste kamp, sier tyskeren.

Få sjanser

Kampen startet med buing fra Liverpool-fansen, etter at en del Porto-supportere bråkte da det ble holdt ett minutts stillhet for den avdøde Fiorentina-spilleren Davide Astori. Stemningen tok seg naturligvis opp etterpå, men det som ble vist på banen var ikke noe å juble over.

Den første omgangen var preget av labert tempo og to lag som ikke virket å ha noen særlig lyst. Liverpool var selvfølgelig fornøyd med utgangspunktet, mens Porto aldri viste tegn til å ha troen på å kunne snu kampen.

Sadio Mané har funnet tilbake til scoringsformen med fem mål på de tre siste kampene, og senegaleseren var nærmest før hvilen da han hamret en ball på innsiden av stolpen bak keeper Iker Casillas.

Samme mann satte også ballen like over tverrliggeren med et akrobatisk forsøk, mens Dejan Lovren også stanget ballen like over.

I kvartfinalen

Liverpool-manager Jürgen Klopp tillot seg å hvile sentrale spillere som Mohamed Salah og Virgil van Dijk, men stilte likevel med et sterkt mannskap. Det var nok kampen mot Manchester United førstkommende søndag som lå i bakhodet til tyskeren.

Først etter snaut 50 minutter måtte Loris Karius i aksjon da han måtte ut i full strekk for å stoppe et langskudd. Da hadde allerede James Milner bommet på en god mulighet fra rundt ti meters hold.

Roberto Firmino fikk også en stor mulighet til å pynte på statistikken som viser sju mål i turneringen denne sesongen, men en takling i siste liten hindret brasilianeren til å notere seg for en ny scoring.

En livlig Mohamed Salah kom innpå det siste kvarteret, satte fart i hjemmelaget og skapte noen brukbare sjanser, uten at det hjalp de røde i å finne veien til nettmaskene.

Porto og Oliver Torres fikk en gedigen mulighet til å gå seirende ut av kampen, men skuddet fra kloss hold ble blokkert i siste liten av Lovren. Det samme gjorde innbytter Danny Ings, som ikke klarte å overliste keeper med en heading fra midt i 16-meteren.

Målløst til tross: Liverpool er videre til kvartfinalen i Champions League for første gang siden 2008/09-sesongen.

Kvartfinalene trekkes fredag 16. mars. Foreløpig er det kun Liverpool og Real Madrid som er sikret videre avansement.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!