Enkelt videre

Casper Ruud vant i strake sett over Tennys Sandgren i 2. runde i ATP 250-turneringen i Genève onsdag. Underveis fikk han behandling for en vond finger.

VIDERE: Casper Ruud fortsetter storformen og tok seg videre på Tennys Sandgrens bekostning i Geneve. Video: Discovery + / Rødt Kort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske tennisproffen har stått over spill i det siste på grunn av mindre skadeproblemer. Onsdag måtte han ta en pause for å få behandling av en finger, men etter å ha fått på ny bandasje kunne han spille videre.

Det endte til slutt med en grei seier over amerikaneren Sandgren, med sifrene 7-5, 6-2. Ruud er blant favorittene i turneringen, særlig etter at Roger Federer røk ut.

Stålkontroll

Tirsdag viste Ruud stålkontroll i sine egne servegame. Amerikaneren var sjanseløs da Ruud servet.

Sandgren er kjent som en god server selv, og lenge så det ut som en typisk tiebreaker-kamp. De to kamphanene vant enkle poeng i sine egne servegame, og fulgte hverandre tett.

Helt på tampen av første sett lyktes imidlertid Ruud med å bryte motstanderens serve og sikre seg settseier 7-5.

I andre sett brøt Ruud amerikanerens serve allerede i første game, og da så nordmannen seg ikke tilbake. Amerikaneren så mer og mer oppgitt ut, og da Ruud igjen vant en breakball og gikk opp i 4-1, var kampen langt på vei avgjort.

FIKK GJENNOMGÅ: Tennys Sandgren. Foto: NTB
FIKK GJENNOMGÅ: Tennys Sandgren. Foto: NTB Vis mer

Favoritt

Amerikaneren presset fram en breakball i det avgjørende gamet, men klarte ikke å utnytte den. Ruud avgjorde dermed kampen med et flott volleyslag som sikret 6-2.

Til tross for at det ble en grei seier, gjorde Ruud flere upressede feil og virket til tider litt rusten etter kamppausen. Etter flere av feilslagene så han ned på den bandasjerte fingeren.

Ruud falt ned til 21.-plass da ATP-rankingen ble oppdatert mandag, men etter Federers exit er det bare Denis Sjapovalov som ligger foran Ruud på rankingen blant dem som er igjen i turneringen i Geneve.

Canadieren er ranket som nummer 15 i verden og kan først møte Ruud i en eventuell finale.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer