Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Enkeltpersoner er ikke viktige

Allmektig Nordlie har ett fokus: Redde FFK fra nedrykk.

TILBAKE I TIPPELIGA-MANESJEN: Tom Nordlie ble presentert som ny trener i Fredrikstad i formiddag. Fra nå er det eneste som teller å redde klubben fra nedrykk.MMS-Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
TILBAKE I TIPPELIGA-MANESJEN: Tom Nordlie ble presentert som ny trener i Fredrikstad i formiddag. Fra nå er det eneste som teller å redde klubben fra nedrykk.MMS-Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet.no): I formiddag ble Tom Nordlie presentert som Fredrikstads nye hovedtrener på stadion i Plankebyen.

- Det er en stor glede for meg å ønske Tom Nordlie velkommen til klubben. Vi er i en situasjon vi ikke er fornøyde med, og har stor tro på at Tom er rett mann, sier avtroppende sportsdirektør Runar Henriksen.

Han trekker seg samtidig fra stillingen som midlertidig sportsdirektør, for å gi Tom Nordlie fullt sportslig ansvar. Fredrikstad dropper dermed modellen med sportsdirektør.

- Det var et ønske/krav fra min side. Men det har ingenting med Runar å gjøre, det har med erfaring å gjøre. Skal jeg være ansvarlig for resultatene, vil jeg også ha innflytelsen. Men dette er selvfølgelig team-arbeid, det viktigste er at alle drar lasset i samme retningen. Sånn har det ikke alltid fungert, for å si det sånn. For meg er det viktig at mandatene er klare, sier Nordlie.

Kan faktisk rykke ned
Nå blir det ett hundre prosent fokus på å redde Fredrikstad fra nedrykk.

- Da jeg kom inn i klubber som Viking og KIL var situasjonen så prekær at det var lett å få folk med seg. Når man som FFK ligger ett poeng eller to bak så kan man fort si som de sier her i byen: «Det årnær sæ». Derfor er det viktigste nå er å få folk til å innse at man kan faktisk rykke ned. Det er viktig, sier Nordlie.

Derfor avviser han også at den rapporterte misnøyen med ansettelsen i deler av spillergruppa har noen stor betydning.

- Jeg ville vært bekymret hvis alle hadde ønsket meg velkommen. For da hadde det vært harmonisk og lite å gjøre, sier Nordlie.

- Nå dreier det seg om at enkeltpersoner i klubben ikke er viktig, verken jeg eller spillerne. Det er én ting som teller, og det er at FFK skal være Tippeliga-klubb i 2010.  Dette blir situasjonsbestemt ledelse. Det dreier seg om at noen skal peke ut kursen. Sånn er det bare. Vi får begynne å tenke involveringspedagogisk og utvikling av laget fra 1.1.2010.

- Da får sikkert mange av dere vann på mølla med tanke på at «Tom er autoritær» og så videre. Hvis dere kommer på trening vil dere se pedagogikk, men kanskje mer tydelig resultatorientert enn det som vil være naturlig i en annen situasjon, sier han.

Kjenner spillerne relativt godt
Tom Nordllie varsler imidlertid at han kanskje vil være litt mindre synlig i media enn tidligere.

- Jeg vil være like klar og tydelig som før, men kanskje i et litt mindre omfang. Jeg tror jeg blir sliten av å være i alle andre kanaler, og da har jo dere bestemt at andre blir det også.

Nordlie har skrevet under en kontrakt med hvittrøyene som varer ut 2011, og leder laget allerede mot Tromsø søndag.

- Jeg kjenner spillerne så godt som man kan gjøre utenfra, men der vil jeg også få hjelp av Tom Freddy (Aune) og Joacim (Jonsson). Vi har noen utfordringer med tanke på skader, men de vi har skal være mentalt klare for å vinne allerede mot Tromsø. Det er mulig, og det er målet, sier han.

Ville helst ta over etter sesongen
Tom Nordlie sier han helst hadde ønsket å lede Kongsvinger ut denne sesongen.

- Jeg er stolt over å ta over en aristokrat i norsk fotball, men det er samtidig litt vemodig. Situasjonen i Kongsvinger er sånn at de ikke kan tilby noe til neste år. Jeg ønsket egentlig å ta over FFK etter sesongen, men det var et krav at jeg kom nå. Så det er litt vemodig overfor KIL. Men jeg har hatt nytte av dem, og de har hatt nytte av meg, sier Tom Nordlie.

GIR PLASS: Tom Nordlie og avtroppende FFK-direktør Runar Henriksen. Henriksen slutter som midlertidig sportsdirektør for å gi Nordlie fullt sportslig ansvar. 
Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX
GIR PLASS: Tom Nordlie og avtroppende FFK-direktør Runar Henriksen. Henriksen slutter som midlertidig sportsdirektør for å gi Nordlie fullt sportslig ansvar. Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX Vis mer

- Det har også vært et krav fra meg at det skal være ryddig overfor KIL, og overfor et medmenneske som Anders Grönhagen, sier han.

Fredrikstad har blitt enige med Grönhagen, som fratrer med etterlønn.

- Anders har vært sykmeldt siden 17. juni, og vi har ønsket å gi ham ro og fred, og gitt ham det. Vi har snakket sammen jevnlig, som en vanlig oppfølgingssamtale med en som er syk. I den siste for to og en halv uke siden ble vi enige om å komme fram til en fornuftig løsning som begge var fornøyde med, sier Runar Henriksen.

- Fredrikstad Spillerinvest tar hele tilleggskostnaden i 2009 ved det å ansette Tom og Arne (Kristian Hansen, fysisk og mental trener). Anders Grönhagen fortsetter på lønn i en viss periode, sier Henriksen.

Dagbladet.no er til stede på pressekonferansen og kommer tilbake med mer.

STOR INTERESSE: Tom Nordlies retur til norsk toppdivisjon fikk pressen til å møte opp mannsterke.
Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX
STOR INTERESSE: Tom Nordlies retur til norsk toppdivisjon fikk pressen til å møte opp mannsterke. Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling