Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Ennå ikke spilt min beste kamp

Erik Hoftun (35) slår tilbake mot kritikerne, men innrømmer at han kan gå mot sin siste sesong.

I dag spiller Rosenborg Royal League-kamp mot Vålerenga på Ullvaal. Flere norske fotballeksperter mener Hoftun bør legge Champions League-skoene på hylla. Rosenborg-kapteinen blir stadig avslørt på farta i Europa.

-  Men det er jo ikke akkurat noe nytt at jeg ikke er av de raskeste. Det har vel vært kjent en god stund, sier Hoftun.

Og han mener det er altfor mye fokus på alderen.

Konkurrent

-  Jeg er ikke dårligere enn før. Denne sesongen har jeg trent bra og ungått skader. Men formen har variert, akkurat som lagets. Det kan jeg innrømme.

Neste høst kan imidlertid kritikerne få viljen sin.

-  2005-sesongen kan veldig fort bli min siste, sier Hoftun.

-  Men akkurat nå er jeg topp motivert. Jeg er fortsatt overbevist om at jeg ennå ikke har spilt min beste kamp, og har tro på at jeg kan bli en enda bedre spiller.

Kapteinen håper han får spille kommende sesong, sjøl om Rosenborg torsdag forsterket med finske Mika Koppinen (26) fra Tromsø.

-  Forsvarer plassene

-  Jeg mener det er blitt snakket altfor mye om at Rosenborg har brukt for mange år på å bytte ut oss som er eldst. Et generasjonsskifte vil komme helt naturlig når det er tid for det.

-  Det er på ingen måte slik at vi eldste klamrer oss fast til en plass på laget. Vi er innforstått med at de som er best får spille, og jeg mener vi forsvarer plassene våre.

Til tross for at han har vært blant Tippeligaens beste midtstoppere i ti år, har Hoftun aldri fått sjansen i en utenlandsk liga. Karen fra Kryksæterøra hevder det ikke plager ham.

-  Det er i Rosenborg jeg har hjertet mitt, og jeg trives her sammen med familien min. Bortsett fra den ene gangen det var snakk om noe konkret, har jeg ikke ofret utenlandsspill en tanke.

Revansjelystne

Hoftun snakker om den gangen han sa nei til Napoli i 1996. Noen år senere ville selveste AC Milan ha nordmannen, men overgangen strandet.

-  Jeg har hatt det godt som klubbspiller, og jeg tror det er bra for en klubb å ha litt kontinuitet i spillergruppa. Selv om noen sikkert vil bytte ut meg, sier Hoftun og ler.

Han har også ofret landslagsspill for klubbkarrieren. I Trondheim er det nok av utfordringer.

-  Årets sesong var ikke bra nok fra vår side, og vi er alle sammen veldig ivrige etter å revansjere den.

SULTEN: RBK-kaptein Erik Hoftun imøtegår kritikken, og sier han er sulten på å bli enda bedre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media