Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ennis fikk hjemkomsten håndballjentene ikke fikk

10 000 møtte opp for å hylle gulljenta.

10 000: Jessica Ennis kom i går tilbake til hjembyen Sheffield. Over 10 000 hadde møtt opp for å hylle gulljenta. Foto: AFP PHOTO / Lindsey Parnaby
10 000: Jessica Ennis kom i går tilbake til hjembyen Sheffield. Over 10 000 hadde møtt opp for å hylle gulljenta. Foto: AFP PHOTO / Lindsey Parnaby Vis mer

(Dagbladet): Jessica Ennis er en av storbritannias mest populære idrettsutøvere, og ble ikke akkurat mindre populær etter at hun sikret seg gullet i sjukamp under OL i London.

I går kom hun tilbake til hjembyen Sheffield, og der hadde 10 000 mennesker møtt opp for å hylle 26-åringen. Noen hadde ventet så lenge som fire timer for å få et glimt av byens store OL-helt. Da hun omsider kom på scenen ble hun møtt av et entusiastisk publikum.

- Dette er mitt hjem, og dette er stedet jeg elsker, sa Ennis til de fremmøtte ifølge Daily Mail.

- Tusen takk til alle dere som kom. Jeg skulle gjerne ha takket dere alle personlig, men det er så mange av dere. Dere har vært utrolige, ikke bare de siste ukene, men de siste årene. Dere har alltid vært der for å støtte meg, jeg kan ikke takke dere nok, sa hun.

POPULÆR: Jessica Ennis ble hyllet av fansen i går. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
POPULÆR: Jessica Ennis ble hyllet av fansen i går. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Ordfører Julie Dore sa:

- Du har hjulpet med å forandre denne flotte byen vår fra å være en by i stål til en by i gull, sa Dore.

Ville ha mottakelse på Rådhusplassen Mottakelsen til Ennis i går står i sterk kontrast til håndballjentenes velkomst da de kom hjem fra London etter å ha kapret OL-gullet.
Nora Mørk refset tidligere i uka mottakelsen av gulljentene, og mente at at utøverne burde fått langt mer oppmerksomhet.

- Det var jo selvfølgelig en mottakelse på Gardemoen, men personlig syns jeg ikke den står i stil med et OL-GULL. Helt ærlig hadde jeg sett for meg at utøverne hadde blitt gjort litt mer stas på. Hva med en mottakelse på Rådhusplassen i Oslo og fått arrangert en skikkelig fest med familie og venner her i Norge?, skrev Mørk på sin TV2.no-blogg.

NRK-kommentator og håndballtrener Geir Oustorp var ikke enig med Mørk.

STAPPFULLT: Det var stappfult på torget i Sheffield i går da Jessica Ennis møtte fansen i hjembyen. Foto: AFP PHOTO / Lindsey Parnaby
STAPPFULLT: Det var stappfult på torget i Sheffield i går da Jessica Ennis møtte fansen i hjembyen. Foto: AFP PHOTO / Lindsey Parnaby Vis mer

- Jeg har ingen formening om de bør bli hyllet på Rådhusplassen eller ikke, men jeg mener de får den hyllesten de fortjener. Alle setter pris på den innsatsen de gjør og det de får til, sa Oustorp til Dagbladet.

Utladet Da de norske jentene og Eirik Verås Larsen landet på Gardermoen etter London-OL, sa de at de følte seg småslitne etter noen utladende uker i London.

- Det har vært en lang periode der vi har jobbet hardt. At vi står igjen som vinnere igjen er nesten ikke til å forstå, sa Karoline Dyhre  Breivang.

- Det har vært mange fester i London, så det skal bli bra med ferie og kanskje få en siste smak av sommer på Sørlandet, fortalte Verås Larsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media