KAN BLI HISTORISK: Jessica Ennis Hill. Foto: NTB Scanpix
KAN BLI HISTORISK: Jessica Ennis Hill. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ennis-Hill vil inn i eksklusiv klubb:- Jeg er optimist og føler meg bra

Jessica Ennis-Hill tenker ikke bare på gullmedaljen hun kan vinne i Rio-OL, for skulle hun klare å forsvare sjukampgullet fra London, kan hun også bli historisk.

Og ikke nok med det. En seier vil føre henne inn i en svært eksklusiv klubb som bare én av tre kvinner gjennom alle tider som har forsvart OL-gull og blitt mamma i årene mellom.

Det historiske ligger i at 30-åringen vil bli den første kvinnen i britisk idrett som forsvarer en OL-gull, dersom hun går til topps i Rio.

Hun skapte en enorm begeistring på Olympiastadion i London for fire år siden med seieren i sjukamp. Under et enormt press fra det seiershungrige britiske publikummet, holdt hun hodet kaldt og vant gullet med ny britisk rekord på 6955 poeng.

Hun gjennomgikk et følelsesmessig ragnarok etter å ha vunnet gullet og visste at ingenting i karrieren hennes noensinne kunne toppe triumfen på hjemmebane.

Annerledes

– Presset var enormt de to dagene sjukampen gikk i 2012. Forventningene var enorme. Det er helt annerledes i år. Presset og stresset er langt fra i nærheten av det jeg følte før London i 2012 og VM i Beijing i fjor, innrømmer Ennis-Hill.

– Nå føles det mer som om jeg er tilbake fra skade og fødsel, og at jeg har klart å komme tilbake på toppnivå i idretten min, forteller hun.

Den britiske sjukjemperen sier også at 2012 var et spesielt år for henne, for da ble presset, stresset og forventningene gradvis bygd opp til uante høyder. I fjor var det roligere, for hun planla ikke VM i Beijing; det var noe hun ble med på i 12. time.

Hun vant VM-tittelen, og med ett var hun skyhøy favoritt til å vinne gullet i Rio. Da hun vant generalprøven for OL i tyske Ratingen tidligere i sommer, klarte hun 6733 poeng. Det er det beste hun har oppnådd siden London, og bare 32 poeng fra årsbeste i verden. Hun dokumenterte virkelig favorittstempelet sitt.

Ikke presset

– Jeg føler meg ikke som noen stor favoritt på friidrettsbanen i Rio. Det skal sies at jeg er fornøyd med stevnet i Ratingen. Forberedelsene og treningen mot OL har gått som planlagt, men jeg føler likevel ikke noe press. Men jeg er optimist og føler meg bra, forteller hun.

I OL-historien er det bare den australske korthekkløperen Shirley Strickland i 1956 og den kamerunske tresteghopperen Mbango Etone i 2008 som har forsvart OL-gull og blitt mødre i mellomtiden. Denne klubben håper Jessica Ennis-Hill å komme inn i.

Hun har bestemt seg for å droppe britenes treningsleir i Belo Horizonte før OL, for i stedet å forberede seg med ektemannen Andy og sønnen Regie i Europa før friidretten starter i Brasil. Første friidrettsøvelse går 12. august.

– Tidligere var jeg alltid med på treningsleirene før store mesterskap, men det vil ikke funke i år. Nå er jeg mamma, og jeg har ansvaret for Reggie. Derfor er prioriteringene mine totalt annerledes i år, sier Jessica Ennis-Hill.

(NTB)