Enorm forvandling: - Et signal til resten av verden

Høye TV-tall, fulle tribuner, stor interesse. Hege Riise kjenner knapt igjen idretten hun har gått i bresjen for. - En drøm, beskriver landslagsstjernene om kvinnefotballen i dag.

FEIRING: De norske spillerne jubler for scoring. Foto: NTB scanpix
FEIRING: De norske spillerne jubler for scoring. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen rager over Hege Riise på den norske adelskalenderen, men til tross for eventyrlig suksess på fotballbanen, levde spilleren med flest kamper med flagget på brystet et liv i skyggen.

Riise har både gull og sølv fra VM og OL-gull, men til tross for 188 landskamper og 58 mål fikk hun aldri den samme anerkjennelsen som sine mannlige motparter. Kvinnefotballen har gjennom store deler av historien blitt oversett, men noe er i ferd med å forandre seg.

Etter et langt liv i skyggen, er kvinnefotballen nå i ferd med å tre ut i lyset. Det satses hardt og ambisiøst i de viktigste fotballandene i Europa, og Riise kunne ikke vært lykkeligere for at dagens spillere får oppleve mye av det hun aldri hadde muligheten til.

- Jeg digger det, endelig får sporten anerkjennelse. Nå ser folk at det er bra idrett og gøy å se på, forteller hun til Dagbladet.

Fra Umeå til Barcelona

Det blåser en kvinnebølge over Europa, noe som tydeligst kan eksemplifiseres med gigantklubbenes satsing på damene.

Nå heter ikke lenger de beste klubbene på damesiden Turbine Potsdam og Umeå. I stedet har det tradisjonelt største herreklubbene endelig bestemt seg for å gi kvinnene en sjanse, og satt sine økonomiske muskler i sving. Nå heter Europas beste klubblag Barcelona, Lyon, Chelsea og Bayern München.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer