Enorm glede over OL-vedtaket

Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen (Ap) smilte fra øre til øre og karakteriserte idrettsstyrets ja til Tromsøs OL-kandidatur som en av de største dagene i Tromsøs historie.

Enorm glede over OL-vedtaket- Jeg er utrolig glad for at vi nå er innstilt som Norges kandidat. Nå gjenstår det å overbevise det politiske miljøet på Stortinget om at Norge må gå videre, sier Kristoffersen.

Lettet

Lederen i styringsgruppa for Tromsø-OL i 2014, Tor Lægreid, sier seg «enormt lettet » over det enstemmige vedtaket. Også han understreker at det viktigste nå er å få til en fornuftig behandling av OL-kandidaturet fram til saken kommer opp i Stortinget i løpet av våren.

- Dette er en fenomenal dag for oss. Det er en milepæl, men bare en av mange. Den neste milepælen på veien mot et Tromsø-OL vil være stortingsbehandlingen av saken, påpeker Lægreid.

Kompakt

Han mener at Tromsø har vunnet fram med å hamre inn et hovedbudskap om at byen kan presentere et godt idrettslig konsept, kombinert med å ha en fantastisk by i arktiske omgivelser.

- Det var en vill idé skulle arrangere OL i Tromsø. Nå har vi kommet et viktig skritt videre, sier Lægreid.

Han framhever at det viktigste for at Tromsøs konsept har fått slik oppslutning, er at det skal være OL-arrangementer i alle de tre nordligste fylkene. Dette i kombinasjon med de mest kompakte vinterleker noen gang. Hovedarenaene vil være innenfor en radius av 15 kilometer fra Tromsø. Ifølge Lægreid er det en fordel at byen ikke har en eneste arena som skal kunne brukes om ti år.

- Det gir mulighet for å designe anleggene fra bunnen av med de krav som stilles i dag til moderne vinteridrettsanlegg, sier Lægreid.

(NTB-Jan-Morten Bjørnbakk)