Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Enorm norsk skøytesmell før helgas EM: - Kjipt

Norges store medaljehåp slått ut av sykdom.

SYK: Sverre Lunde Pedersen, her fra OL i Sotsji, går ikke helgas skøyte-EM på grunn av sykdom.
Foto: Foto: EPA/Tobias Hase
SYK: Sverre Lunde Pedersen, her fra OL i Sotsji, går ikke helgas skøyte-EM på grunn av sykdom. Foto: Foto: EPA/Tobias Hase Vis mer

(Dagbladet): Sverre Lunde Pedersen har tatt store steg over flere sesonger og var en regnet som en av gullkandidatene før helgas skøyte-EM i Minsk.

23-åringen fra Bergen er en glimrende allrounder, og mange skøyteeksperter trodde at Lunde Pedersen kunne gjøre det helt store denne helga.

Blant annet utpekte selveste Sven Kramer nordmannen til hans største konkurrent i sammendraget.

- Lunde Pedersen er god på alt. Han blir farligere enn Denis Juskov, sa Kramer til det nederlanske nettstedet Schaatsen i går.

Men muligheten for en etterlengtet norsk skøyteopptur i helga, kan trolig legges på is. Lunde Pedersen har nemlig blitt syk og må stå over årets skøyte-EM i Minsk.

- Formen er ikke bra. Jeg føler meg tett og slapp og da klarer jeg ikke å yte maks, forteller Lunde Pedersen til Dagbladet.

- Det er svært tungt og kjipt og måtte stå over EM da jeg følte meg i god form og har forberedt meg godt, sier skøyteesset.

Antibiotika Norges store skøytehåp følte seg bra i går, men ble syk i løpet av natta.

23-åringen har tette luftveier, forhøyet puls og er slapp. Han er derfor satt på en antibiotikakur fra imorges av.

Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske støtteapparatet og trenerteamet, bekrefter Norges Skøyteforbund i morgentimene før mesterskapet braker løs.

Dermed må Håvard Bøkko og Sindre Henriksen forsvare Norges ære på herresiden, mens Ida Njåtun og Sofie Haugen er Norges representanter blant kvinnene.

Ingen av dem blir regnet som utpregede medaljekandidater i mesterskapet, men Bøkko og Njåtun kan kjempe helt i toppen på enkeltdistanser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media