Cristiano Ronaldo til Manchester United

- Enorm signaleffekt

Cristiano Ronaldo har signert for Manchester United. Nå hylles overgangen av fotballekspertene.

OVERGANG: Cristiano Ronaldo har signert for Manchester United, tolv år etter at han forlot klubben. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er klart at det er en av verdens beste spillere gjennom tidene. Om ikke verdens beste. Beste united har hatt. Håper at han er på det nivået nå når han er tilbake. En stor dag for alle united supportere, sier NRK-legende og Manchester United supporter, Arne Scheie.

Fredag kveld ble det nemlig bekreftet fra Manchester United at Cristiano Ronaldo har signert med storkubben. Han forlater dermed Juventus og returnerer til klubben han forlot i 2009.

- En verdensstjerne og frontfigur og plakat, og med det en enorm signaleffekt overfor alle konkurrenter om at Manchester United fortsatt er attraktivt for de største, sier Viasatekspert Lars Tjærnås til Dagbladet.

- En som kan ta av presset for alle andre på laget både på og utenfor banen, men også en som, alder til tross, og i en posisjon så gamle spillere ikke skal kunne fungere optimalt, fortsatt har vist at han har fysikken, ferdighetene og sulten til å prestere. Så ja, jeg tror han kan prestere og fungere for dem på banen også, sier Tjærnås videre.

I følge overgangsgruruen Fabrizio Romano ligger overgangssummen på 15 millioner euro, pluss åtte millioner i bonus.

I en video på Instagram takker Ronaldo for tiden i Juventus.

Gjenforenes

For 12 år etter at Ronaldo forlot Manchester United skal den legendariske portugiseren igjen ikle seg United-trøye.

- Ringen er sluttet, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til Dagbladet.

Ronaldo spilte i den rød delen av Manchester fra 2003 til 2009, og har ved flere anledninger uttrykket sitt gode forhold til sin tidligere arbeidsgiver.

- Der det hele starter slutter det. En sann toppidretsutøver og atlet inn dørene på Old Trafford igjen. Gjenforening med Ole Gunnar Solskjær som vet at Christiano Ronaldo, sin høye alder til tross, vil være en rollemodell i kraft av ekstrem seriøsitet, sier Stokke videre.

Solskjær og Ronaldo var nemlig i sin tid lagkamerater i fire sesonger. Nå skal førstnevnte trene en av fotballens største spillere noensinne.

På en pressekonferanse tidligere denne uken uttalte Kristiansunderen:

- Ronaldo og jeg har alltid hatt god kommunikasjon. Bruno (Fernandes) har snakket med han, samtidig som han vet hva vi føler rundt han. Hvis han noen gang forlater Juventus, vet han at vi er her, sa Solskjær.

Og i et intervju med Dagbladet tidligere denne uken utelukket ikke Ole Gunnar Solskjær flere signeringer før det engelske overgangasvinduet stenger innen uka.

Manchester Uniteds mål for overgangsvinduet var å signere totalt fire spillere. Nå har de altså signert den fjerde store. Fra før har de signert Jadon Sancho, Raphael Varane og Tom Heaton.

Cristiano Ronaldo har signert for Manchester United, tolv år etter at han forlot klubben. Vis mer

Trakk seg

De siste dagene har ryktene sirkulert om at portugiseren var på flyttefot fra Italia. Når meldingene kom om at 36-åringen nærmet seg en overgang til Manchester City, sperret en hel fotballverden opp øynene.

Torsdag ettermiddag kom overraskende rapportene om at Manchester United hadde kastet seg inn i kampen om portugiseren.

Kilder til Dagbladet kunne fredag fortelle at rapportene stemte, og at United jobbet med å ferdigstille en avtale med sin tidligere yndling.

Ikke lenge etter ble det meldte fra flere medier om at den blå delen av Manchester hadde trukket seg fra forhandlingene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer