Enorm snuoperasjon da Cavani ble helten

Manchester United slet lenge mot Southampton, men klarte til slutt å ta med seg alle tre poeng fra kampen da Edinson Cavani ble den store helten.

HELT: Edinson Cavani ble helten for Manchester United med to scoringer. Foto: NTB
HELT: Edinson Cavani ble helten for Manchester United med to scoringer. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Southampton - Manchester United 2-3 (2-0)

Det har variert i prestasjonene for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United denne sesongen. Og etter tre strake seire i alle turneringer, så det lenge ut til at Solskjærs menn skulle gå på et tap mot Southampton.

Først var det Jan Bednarek som førte hjemmelaget opp i ledelsen etter en målgivende av James Ward-Prowse. Så, like etter, var det Ward-Prowse selv som skulle score. Som mange ganger før, var det et frisparkmål som gjorde at engelskmannen noterte seg på scoringslista. United hadde brent flere sjanser tidligere i den første omgangen, og det så lenge svært mørkt ut for Solskjær.

Men etter timen spilt skulle det løsne for bortelaget. Scoringer av Bruno Fernandes og to mål av innbytter Edinson Cavani, hvor den ene var på overtid, gjorde at Manchester United tar med seg alle tre poengene fra kampen.

- Manchester United har fått seg en ny førstespiss. Det kan det ikke være noen tvil om, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om Edinson Cavani etter kampen.

- Stor påvirkning selvfølgelig. Han er alltid på farta, han vil komme foran deg og jeg er veldig fornøyd med ham, sa Ole Gunnar Solskjær til Match of the day om Cavani etter kampen.

- Bevegelsene hans er utmerket i boksen. Han er den beste jeg har spilt mot på trening. Han er stadig på farten. Vi vet hva han har og tilføyer til denne klubben. Han han er en topp, toppspiller, sa Harry Maguire om Cavani etter kampen.

HYLLEST: Lionel Messi feiret 4-0-målet for Barcelona mot Osasuna med en rørende hyllest til avdøde Diego Maradona. Video: Strive Vis mer

Sjansesløseri

Manchester United var i trøbbel etter den første omgangen mot Southampton. Det til tross for at de to lagene egentlig spilte ganske jevnt. Den store forskjellen? At United var unøyaktige i angrep og forsvar.

Både Greenwood og Bruno misbrukte hver sin store mulighet, mens Southampton var nådeløse på dødballer og fikk god hjelp av David de Gea.

Jan Bednarek stusset inn 1-0 på en corner etter 23 minutter, før Ward-Prowse la på til 2-0 på et frispark fra 22 meter etter 33 minutter. Begge målene kunne og kanskje burde de Gea stoppet. Det ble ingen flere mål i den første omgangen, og Southampton kunne gå i garderoben med en 2-0-ledelse.

Snudde

Det tok ikke mange minuttene ut i den andre omgangen før håpet for poeng var tent igjen for Manchester United. Etter drøye timen spilt, reduserte Bruno Fernandes for bortelaget, etter at han styrte ballen kontrollert i mål fra kort hold.

Målet ga Solskjærs menn et nytt håp, og Manchester United presset på for utlikningen minuttene etter reduseringen - og den scoringen skulle komme.

Kvarteret seinere utliknet Edinson Cavani etter at han stupte ballen i mål - og uruguayaneren var ikke ferdig der. På overtid av kampen, avgjorde Cavani med nok en hodescoring. Dermed tar Manchester United og Ole Gunnar Solskjær tre svært viktige poeng. Seieren gjør at United klatrer opp til en syvendeplass i Premier League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer