Manchester United:

Enorm snuoperasjon

For tre måneder siden var Ole Gunnar Solskjær favoritt til å få sparken.

VINDEN HAR SNUDD: Ole Gunnar Solskjær har fått vind i seilene. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images
VINDEN HAR SNUDD: Ole Gunnar Solskjær har fått vind i seilene. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

9. desember - dagen etter at Manchester United røk ut av Champions League med 2-3 tap borte mot RB Leipzig - var Ole Gunnar Solskjær favoritt til å få sparken først av samtlige Premier League-managere.

«Det er fundamentale spørsmål som forblir ubesvart om Solskjærs framtid», skrev Mark Critchley i Independent på kommentatorplass etter Champions League-exiten.

- Resultatet i kveld er ikke bra for Solskjær, sa Sky Sports-ekspert Paul Merson, som mente Solskjær tok «fryktelig, fryktelig feil» med inngangen.

Det var flere eksperter som mente Solskjærs bommet på taktikken, og som var kritiske til nordmannens inngang til kampen.

NEDTUR: Champions League-exiten var en av de største nedturene Ole Gunnar Solskjær har hatt som Manchester United-manager. Foto: Annegret Hilse/Reuters/NTB
NEDTUR: Champions League-exiten var en av de største nedturene Ole Gunnar Solskjær har hatt som Manchester United-manager. Foto: Annegret Hilse/Reuters/NTB Vis mer

Manchester United-fans i sosiale medier var ikke nådige mot eget lag, og det enkleste var å la det gå ut over Solskjær, som også satte en lite flatterende rekord i tapet:

Den første til å tape seks ganger eller mer på de ti første Champions League-kampene som manager for et engelsk lag (fire seire og seks tap).

Oddsfavoritt

Solskjærs tidligere lagkamerat Phil Neville var en av få som støttet nordmannen offentlig etter exiten.

- Straks Manchester United taper en kamp blir det framstilt som en katastrofe. Det er ingen katastrofe, det er bare skuffende, sier Neville til BBC.

Neville mente man måtte se bak tallene.

Dersom du satte penger på at Solskjær ville ryke først av managerne i Premier League i desember, ville du doblet pengene dersom det skjedde.

Skru tiden fram tre måneder, så er Solskjær helt i motsatt ende av lista - med 100 i odds på at han er den neste som ryker. Det er Newcastle-manager Steve Bruce og Liverpool-manager Jürgen Klopp som topper lista i skrivende øyeblikk.

Det vitner om en snuoperasjon de færreste hadde tro på. Manchester United har bare tapt to av de 26 kampene som har blitt spilt siden de forsmedelige tapet for RB Leipzig.

Andreplass

Det toppet seg søndag da Manchester United tok en enorm seier mot naborival Manchester City på Etihad - og påførte samtidig Pep Guardiolas menn et sjeldent nederlag etter 21 strake seire.

Manchester United har nå 22 strake ligakamper på bortebane uten tap. Forrige tap kom mot Liverpool på Anfield 19. januar i fjor.

Solskjærs menn har fire tap i ligaen og ligger på en andreplass. Det er bare Manchester City (56) som har scoret flere mål enn de røde (55). Det er elleve poeng opp til serieleder Manchester City.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer