Enorm tv-oppslutning for håndball-jentene

Oslo (NTB - Jan-Erik Sveum): Norge satt klistret til tv-skjermen under søndagens VM-finale i håndball. TV2 noterte beste seertall siden kanalen kom på luften i 1992. Nærmere 1,3 millioner nordmenn så finalen mellom Danmark og Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Med suksess på banen skaper håndballjentene fantastisk tv-interesse, sier Bjørn Taalesen, sportssjef i TV2. Reklamekanalen maktet det Torbjørn Jagland ikke greide. De fikk en oppslutning på 36,9 prosent. Det gir 1 290 000 seere.

- Tre av fire nordmenn som så tv søndag kveld, valgte håndballfinalen, slår Taalesen fast etter tv-suksessen.

I Danmark var interessen naturligvis også meget høy. Ifølge det danske nyhetsbyrået RB hadde dansk TV1 nærmere to millioner seere.

Også tidligere har TV2 passert milliontallet på sportssendinger. Det skjedde under EM-kampen i fotball mellom Tsjekkia og Norge i 1995 og med Ole Klemetsen i bokseringen 2. april i fjor.

Ekstrem interesse

Også lørdag var det håndball i norske hjem. Drøye en million så Norge spille semifinale, mens nærmere 800 000 så danskenes semifinale mot Russland.

- Det siste tallet viser den ekstreme håndballinteressen hos tv-titterne, mener Taalesen.

Om to år spilles VM i håndball for kvinner i Norge. Canal+ har rettighetene, men håndballforbundet har sagt at det ønsker at VM sendes på en av de nasjonale tv-kanalene. Dermed er neppe siste ord sagt i den saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer