Enorm tv-oppslutning for håndball-jentene

Oslo (NTB - Jan-Erik Sveum): Norge satt klistret til tv-skjermen under søndagens VM-finale i håndball. TV2 noterte beste seertall siden kanalen kom på luften i 1992. Nærmere 1,3 millioner nordmenn så finalen mellom Danmark og Norge.

- Med suksess på banen skaper håndballjentene fantastisk tv-interesse, sier Bjørn Taalesen, sportssjef i TV2. Reklamekanalen maktet det Torbjørn Jagland ikke greide. De fikk en oppslutning på 36,9 prosent. Det gir 1 290 000 seere.

- Tre av fire nordmenn som så tv søndag kveld, valgte håndballfinalen, slår Taalesen fast etter tv-suksessen.

I Danmark var interessen naturligvis også meget høy. Ifølge det danske nyhetsbyrået RB hadde dansk TV1 nærmere to millioner seere.

Også tidligere har TV2 passert milliontallet på sportssendinger. Det skjedde under EM-kampen i fotball mellom Tsjekkia og Norge i 1995 og med Ole Klemetsen i bokseringen 2. april i fjor.

Ekstrem interesse

Også lørdag var det håndball i norske hjem. Drøye en million så Norge spille semifinale, mens nærmere 800 000 så danskenes semifinale mot Russland.

- Det siste tallet viser den ekstreme håndballinteressen hos tv-titterne, mener Taalesen.

Om to år spilles VM i håndball for kvinner i Norge. Canal+ har rettighetene, men håndballforbundet har sagt at det ønsker at VM sendes på en av de nasjonale tv-kanalene. Dermed er neppe siste ord sagt i den saken.