Enorm VM-skuffelse i England

VM-avslaget er verst for alle ungene som hadde gledet seg, mener rektor Hans Formella ved Grange Primary School.

LUFTA UT AV BALLONGEN: Leroy Lawrence (t.v.) og Hans Formella håpet i det lengste at England skulle få VM, men måtte innse at «Football's coming home» ikke blir sant i 2018.  Foto: Jytte Nielsen
LUFTA UT AV BALLONGEN: Leroy Lawrence (t.v.) og Hans Formella håpet i det lengste at England skulle få VM, men måtte innse at «Football's coming home» ikke blir sant i 2018. Foto: Jytte NielsenVis mer

LONDON (Dagbladet): Da avgjørelsen om VM-tildelingen falt rett etter skoleslutt i går ettermiddag, møtte vi to skuffede fotballentusiaster på den offentlige barneskolen i den sørvestlige delen av millionbyen.

Arsenal-Arshavin
— Det er din skyld at Russland fikk VM, fleiper Grange-rektor og Tottenham-supporter Hans Formella.

— Han mener jeg må ta ansvaret fordi Andrey Arshavin har frontet mesterskapssøknaden deres, sier lærer og Arsenal-supporter Leroy Lawrence.

I 1998 reiste han over til Frankrike for å se flere av VM-kampene.

— En stor opplevelse, som jeg skulle ønske engelske barn også kunne fått sjansen til hvis vi hadde fått mesterskapet, sier Lawrence.

Fordelene
Rektor trekker fram Englands fortrinn: Store, velfungerende stadioner, god hotellkapasitet, enorm fotballinteresse og bra logistikk.

— I Sør-Afrika var det dagsreiser mellom banene. Det samme blir det i Russland. Men det er første gang VM arrangerer bak det gamle jernteppet, og vi må vel bare akseptere at andre land også får muligheten, mener Hans Formella.

Og legger til:

— Fordelen er selvsagt at England slipper å bli slått ut i første VM-runde på hjemmebane.