- Enorme forskjeller på Eggen og Drillo

Men Eggen har lyttet til RBK-spillerne, røper bursdagsbarnet Vadim Demidov (24).

BURSDAGSHUMØR: Vadim Demidov var i godt humør da han feiret 24-årsdagen sin i Zagreb i dag. Først varmet han opp som en av de gladeste gutta på treningsbanen utenfor Maksimir stadion - deretter sprakk han opp i latter da Dagbladet ba ham peke på likheter mellom Drillo og Nils Arne Eggen. Foto : Bjørn Langsem
BURSDAGSHUMØR: Vadim Demidov var i godt humør da han feiret 24-årsdagen sin i Zagreb i dag. Først varmet han opp som en av de gladeste gutta på treningsbanen utenfor Maksimir stadion - deretter sprakk han opp i latter da Dagbladet ba ham peke på likheter mellom Drillo og Nils Arne Eggen. Foto : Bjørn LangsemVis mer

||| ZAGREB (Dagbladet): Når Dagbladet spør landslagsstopper Vadim Demidov om han kan peke på likheter og forskjeller mellom Egil Drillo Olsen og Nils Arne Eggen, får vi først en god latter til svar.

- Ha-ha! Det er få likheter!

- Eller, de har noen likheter i at de vil raskt framover. Der er de ganske like. Men utenom det så er det nok enorme forskjeller. Men jeg er veldig glad for å få jobbe med begge samtidig. Det er det ikke så mange som har gjort, sier Demidov.

- Men begge er nøye på organisering?

- Ja, absolutt, begge vektlegger organisering, det gjør de. Mens Nils Arne er mer offensiv i tilnærmelsen, er Drillo er mer defensiv. Men også han tenker mye offensivt. Men Nils tenker ikke så mye defensivt, sier Demidov.

- Men han har utviklet seg han også, mens han har vært treneren vår nå, legger han til.

Eggen har lyttet

- Har Eggen lyttet til innspill fra dere spillere?

- Ja, det har han absolutt. I det siste har han lyttet veldig mye. Vi er en sterk spillergruppe som tør å si hva vi mener og føler, og det har han tatt til seg veldig bra, mener Demidov.

- Men selv om mange snakker om at vi har sluppet inn mange mål, så har vi fått gode resultater under Nils Arne også. Så man skal ikke klage altfor mye. Men det er gjort små justeringer de siste kampene som har fungert godt for oss.

- Som omleggingen til 4-3-3?

- Ja, den har passet oss — med de typene vi har — veldig bra.

Kake på rommet

På tirsdag spiller Norge privatlandskamp mot Kroatia. I dag — 10.10.10 — fyller Vadim Demidov 24 år.

Bursdagsbarnet bekrefter at det vanket kake på rommet i dag tidlig. På spillermøtet ble han også behørig feiret, og han forventer mer kake til middagen i kveld.

Men da Dagbladet snakket med ham på strøkne Hotel Esplenada i Zagreb i dag, hadde han ennå ikke fått høre om Drillo ville gi ham startplass i presang.

- Nei, jeg har ikke hørt noe om spilletid. Det tar jeg som det kommer.  

- Det måtte være en fin bursdagsgave å få?

- Hehe. Jeg har vel fått bedre gaver. Det er andre ting i livet mitt som betyr mer enn fotball. Men det er klart jeg har lyst til å starte — jeg er ikke fotballspiller for å sitte på benken.

Pusser på spansken
Apropos: Om tre måneder er han spilleklar for Real Sociedad i Spania.

- Jeg gleder meg selvsagt, og håper å få spille fra første stund. Akkurat dét hadde selvsagt vært lettere om jeg kom dit i sommer. Nå kommer jeg midt i sesongen, og de har hatt et fast stopperpar lenge.

- Men de var veldig klare på at de ville ha meg, sier Demidov til Dagbladet.

- Har du begynt på spanskkurs?

- Ja, men jeg hadde spansk to år på videregående, så det er oppfriskning jeg har begynt på nå.