Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uavgjort mellom Chelsea og Arsenal

Enorme keeperprestasjoner og vanvittig drama mellom Chelsea og Arsenal

Begge keeperne sto fram i rivaloppgjøret mellom Arsenal og Chelsea. Etter en klin kokos-kamp endte det 2-2 på Emirates.

STOR KAMP: Petr Cech spilte en stor kamp, men klarte heller ikke denne gangen å redde straffe. Til slutt måtte han se to baller bak seg. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix
STOR KAMP: Petr Cech spilte en stor kamp, men klarte heller ikke denne gangen å redde straffe. Til slutt måtte han se to baller bak seg. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal - Chelsea 2-2 (0-0)

(FourFourTwo): Arsenal risikerte å åpne opp en luke til lagene over på tabellen med tap for Chelsea i kveld. For med seier til de blå og Tottenham-seier over West Ham torsdag ville bety at London-laget var fem poeng bak femteplassen.

Du kan trygt si at uttrykket «kun seier er godt nok» passet for Arsène Wengers menn i møtet med byrivalen i kveld. Chelsea ville på sin side ta seg forbi Manchester United på andreplass med seier.

Og med det scenarioet fikk vi en helt ellevill kamp på Emirates, som fort kunne endt både 4-4 og 5-5. Vi får takke oss med fire scoringer.

Chelsea sto bokført med ett tap på de 13 siste ligakampene og har i samme periode sluppet inn sju mål. Arsenal hadde ett tap på de siste ti kampene i serien, og hadde ikke tapt mot Chelsea de tre siste møtene lagene imellom.

Og begge lagene gikk for tre poeng, noe skuddstatistikken i kveld tydelig viser. Både Peter Cech og Thibaut Courtois måtte ta fram det aller beste for å holde ballen ute av sine respektive mål

Til slutt måtte imidlertid begge keeperne kapitulere i andre omgang. Først hamret Jack Wilshere inn 1-0 via stolpen, før Eden Hazard scoret fra krittmerket etter selv å ha blitt felt fire minutter seinere.

Målfarlige Marcos Alonso trodde han hadde avgjort rivaloppgjøret med sin sjette ligascoring for sesongen etter 83 minutter, da han stormet inn i boksen på et innlegg fra høyre.

Men på overtid hamret Hector Bellerin inn 2-2 på overtid i et utrolig drama.

- Begge lag spilte en god kamp. Kanskje vi skulle scoret flere mål, vi misbrukte flere sjanser, men til slutt er uavgjort bra for begge lag, så vi er fornøyde, sier Eden Hazard til Sky Sports etter kampen.

GRUNN TIL Å JUBLE: Thibaut Courtois jublet etter den ene redningen. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
GRUNN TIL Å JUBLE: Thibaut Courtois jublet etter den ene redningen. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Gedigne sjanser

Det var tydelig at begge lag ikke ville være fornøyde med uavgjort i kveld, og kampen bølget i lange perioder fram og tilbake.

Chelsea fikk kampens første store sjanse da det glapp bak hos Arsenal og Alvaro Morata plutselig var helt alene med Petr Cech. Spissen hadde all tid i verden, men maktet å bomme på mål da han avsluttet fra rundt 16 meter.

- Det er helt utrolig at han bommer med så mye, mente TV 2-kommentator Brede Hangeland om avslutningen, som gikk en snau meter utenfor stolpen.

Bare minuttet etterpå var det marginer som gjorde at ikke Arsenal tok ledelsen i stedet. Alexis Sanchez fikk muligheten fra rundt ti meter, og hamret ballen via hansken til Thibaut Courtois og i begge stolpene før bortelaget fikk klarert.

En eventyrlig mulighet til begge lag, og lite tydet på at det ville bli målløst på Emirates i kveld. Cech og Courtois leverte flere gode redninger i den første omgangen.

Eden Hazard var livlig i kveld, og burde vært servitør til scoring da han dro av flere Arsenal-spillere og la ballen tilbake til Cesc fabregas med hælen. Spanjolen misbrukte den enorme muligheten, og skjøt himmelhøyt over målet til Cech rett før hvilen.

I STORFORM: Chelsea-keeper Thibaut Courtois hadde flere gode redninger. Foto: NTB Scanpix
I STORFORM: Chelsea-keeper Thibaut Courtois hadde flere gode redninger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To raske mål

Like etter hvilen måtte Cech i aksjon igjen. Først reddet han et skudd fra skrått hold fra Eden Hazard, før han stoppet en heading fra Marcos Alonso.

Og det var ikke noen tvil om at det var en kamp mellom to keepere på Emirates, for Courtois måtte på nytt i aksjon da Alexandre Lacazette var god og heldig da han vendte opp i boksen, og hamret ballen mot mål fra kloss hold.

Arsenal scorer nesten alltid på hjemmebane, og det var ikke noe unntak i kveld. Jack Wilshere har hatt en trøblete vei tilbake etter skadeproblemer, og det var derfor ekstra glede da den lille teknikeren hamret inn ledelsen via stolpen.

Det var hans første mål i Champions League siden mai 2015. Og for et tidspunkt å gjøre det på.

- Det var en fin følelse. Det var en viktig scoring for laget. Jeg nyter det kanskje mer når jeg ser det igjen, sier Wilshere om scoringen.

Men jubelen varte bare i fire minutter, da Hector Bellerin felte Eden Hazard i boksen. Playmakeren var sikker fra krittmerket, og det var plutselig balanse i regnskapet igjen.

Straffemareritt

Det var forøvrig 15. gang Petr Cech har hatt muligheten til å redde en straffe i Arsenal-trøya, uten å lykkes. Skrekkstatistikken fortsetter.

Det hører med til historien at Wenger nylig kritiserte dommer Mike Deans avgjørelse om å gi West Bromwich straffe i det 89. minutt for en hands av Calum Chambers, noe som fikk FA til å innlede disiplinærsak mot ham.

Wenger var ikke enig i at Hazard skulle hatt straffe i kveld. Han kaller avgjørelsen for for «latterlig».

- Verre eller ikke verre, vi vet hva vi får. Du kan se siden starten av sesongen, det er noe vi må takle. Vi må takle det og kjempe videre, men vi kan ikke påvirke det, svarte Wenger på spørsmål om straffeavgjørelsen var verre enn den mot WBA, og viser til at Arsenal har fått mange straffespark mot seg denne sesongen.

Sju minutter før slutt avgjorde den målfarlige vingbacken Marcos Alonso kampen. Zappacosta trillet rundt med en god Maitland-Niles for dagen, før backen slo ballen inn i boksen der Alonso hadde funnet seg plass.

Etter en panisk sluttspurt maktet Arsenal å sette inn utlikningen da Hector Bellerin scoret sitt første ligamål for sesongen. Backen dunket inn scoringen på overtid fra langt hold, og fikk dermed en form for revansj etter å ha laget straffe tidligere i kampen.

Alvaro Morata fikk mulighet til å avgjøre kampen, men bommet alene med keeper på overtid, før Davide Zappacosta skjøt ballen i tverrliggeren på returen.

- Det var en lettelse. Vi var slappe bakover, men vi viste karakter. Vi ga aldri opp. Vi kjemper til slutten og vi tar et poeng, sier Jack Wilshere etter kampen.

Manchester City22202064-1362
Manchester United22145345-1647
Chelsea22144441-1646
Liverpool22128250-2544
Tottenham21124541-2040
Arsenal22116540-2839
Burnley2297619-1934
Leicester2286834-3230
Everton2276925-3427
Watford22741131-4025
Huddersfield22661018-3524
Brighton2258917-2723
Newcastle22641220-3022
Crystal Palace22571020-3322
Bournemouth22561122-3421
West Ham21561024-3921
Southampton22481021-3220
Stoke22551223-4720
West Bromwich222101016-3016
Swansea22441413-3416

Vendepunkt

Det samme oppgjøret mellom klubbene forrige sesong har blitt sett på som et vendepunkt i Chelseas gullsesong.

Antonio Conte la om til 3-5-2 med Marcos Alonso og Victor Moses som vingbacker etter 0-3-tapet på Emirates i september, et tap som sørget for at de blå var åtte poeng bak daværende serieleder Manchester City.

Chelsea slo knallhardt tilbake med ny formasjon, og vant til slutt Premier League med sju poengs margin etter en rekke på 13 strake seire.

Denne sesongen ser det ikke ut som noen kan gjøre noe med suverene Manchester City.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!