Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adama Traoré herjer i Wolverhampton

Enorme muskler ga sjokktilbud

Muskelbunten kunne endt opp i en helt annen sport om noen offensive amerikanere hadde fått det som de ville.

MUSKLER: Wolverhampton-spiller Adama Traoré er i storform på fotballbanen, men har i det siste fått oppmerksomhet for sin fysiske forvandling. Vis mer

Wolverhamptons Adama Traoré har de siste sesongene vakt oppsikt i fotballverden for sin vanvittige fysikk og dens forandring.

Mannen som har vært med på å senke regjerende mester Manchester City to ganger denne sesongen, har ifølge lagkamerat Romain Saïss blitt lagt merke til for fysikken sin langt utenfor fotballen.

Han går så langt at han hevder Traoré kunne endt opp i NFL og amerikansk fotball.

- Løper som en amerikansk fotballspiller

Tidligere i karrieren skal flere NFL-klubber nemlig forsøkt å sikre seg signaturen til den lynhurtige vingen.

Etterspørselen skal ha vært spesielt stor da Traoré befant seg i Barcelona, forteller Saïss til RMC sport, ifølge magasinet Goal.

- Jeg ser ham hver dag, for vi er sammen i gymmen før eller etter trening. Jeg har sagt til ham at han løper som en amerikansk fotballspiller. Da fortalte han meg at han hadde blitt kontaktet av NFL-klubber, som ville at han heller skulle spille amerikansk fotball på grunn av sin eksplosivitet, forteller Saïss til det franske nettstedet.

Traoré hoppet derimot ikke på noen av tilbudene som hovedsakelig skal ha kommet da han spilte i Barcelona i hjemlandet.

Avviser styrketrening

Til tross for sin enorme fysikk har spilleren selv konsekvent avvist at han bruker for mye tid i gymmen, og har faktisk gått så langt som å hevde at han ikke trener vekter.

- Jeg trener hver dag med den fysiske treneren min. Jeg blir stadig spurt om jeg trener med vekter eller tar noe, men det gjør jeg ikke.

- Det er bare gener og hardt fysisk arbeid. Jeg jobber ikke aktivt for å få muskler, men jeg får dem raskt, sa han til den spanske avisa Marca i 2018.

Han passer på å presisere:

- Jeg har ikke løftet en eneste vekt. Jeg vet folk ikke tror på det, men det er sant, fortsatte Wolverhampton-spilleren, som etter mange år uten all verdens av sluttprodukt plutselig har blitt en av Wolves sine viktigste spillere.

Traoré har allerede hittil i sesongen scoret mer og notert seg for fler målpoeng enn han har gjort i sine fire første sesonger i engelsk fotball.

Wolverhampton befinner seg på øyeblikket på 7.-plass i Premier League, ett fattig poeng bak Manchester United og seks poeng bak Chelsea på 4.-plass.