VM i skiskyting

Enormt drama

Johannes Thingnes Bø (30) ble snytt for et nytt mesterskapsgull i enormt drama. Sturla Holm Lægreid (26) vartet opp med en ellevill sprint, og tok til slutt VM-gullet.

JUBEL: Sturla Holm Lægreids jubelbrøl etter VM-gullet. Foto: Heiko Junge / NTB
JUBEL: Sturla Holm Lægreids jubelbrøl etter VM-gullet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NOVE MESTO (Dagbladet): For et drama!

Johannes Thingnes Bø gikk inn til en kjempeledelse på sprinten, tross én bom, og var langt på vei til å ta gullet.

- Jeg er mer skuffet over å tape gullet enn gleden over at Sturla tok vant. Vi gjør et fantastisk løp alle mann. Jeg klarer å tømme meg helt for krefter, men det var akkurat for langt, sier Thingnes Bø til NRK.

Men fra seint startnummer kom Sturla Holm Lægreid og slo verdenscupleder Thingnes Bø i et enormt sekunddrama. Tre sekunder for å være presis.

SNYTT: Det ble sølv på Johannes Thingnes Bø på sprinten. Foto: AP Photo/Petr David Josek
SNYTT: Det ble sølv på Johannes Thingnes Bø på sprinten. Foto: AP Photo/Petr David Josek Vis mer

Bæringen skøyt fullt hus på begge skytinger og tok til slutt VM-gullet foran Thingnes Bø.

- Jeg tror jeg det er den som har det best i Nove Mesto akkurat i dag. Det kjennes deilig, sier gullvinneren til Dagbladet.

- Først og fremt er jeg ikke den som er raskest på ski. Jeg har ikke følt meg så bra de siste dagene. Da jeg ledet med åtte sekunder til Johannes, så var det nesten for godt til å være sant. Da tenkte jeg at det kan gå, men normalt sett går det ikke, fortsetter Lægreid.

Men det gikk.

DRØMMESPRINT: Sturla Holm Lægreid under 10 kilometer sprint i VM i skiskyting i Nove Mesto lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB
DRØMMESPRINT: Sturla Holm Lægreid under 10 kilometer sprint i VM i skiskyting i Nove Mesto lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Han beregner toppformen perfekt, knuser Thingnes Bø på slutten og tar VM-gull igjen. Oi, oi, oi for et løp! Nå glemmer vi sykdom, vådeskudd og alt som er av trøbbel, kommenterte NRKs Jann Post etter at Lægreid tok ledelsen.

Vetle Sjåstad Christiansen tok bronsemedaljen, som gjør at det blir trippelt norsk på sprinten i Nove Mesto.

Den norske jubeldagen utløste gratulasjoner.

- Gratulerer med gull på sprinten i skiskytter-VM (Lægreid) - ti av ti treff!. Og gratulerer til Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen. Helnorsk pall, skriver statsminister Jonas Gahr Støre på X, tidligere Twitter.

TRIPPELT NORSK: Gullvinner Sturla Holm Lægreid (i midten), sølvvinner Johannes Thingnes Bø (t.v.) og bronsevinner Vetle Sjaastad Christiansen.Foto: Heiko Junge / NTB
TRIPPELT NORSK: Gullvinner Sturla Holm Lægreid (i midten), sølvvinner Johannes Thingnes Bø (t.v.) og bronsevinner Vetle Sjaastad Christiansen.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Overraskende

Mange slet på standplass under sprinten.

- Det er veldig overraskende under så gode skyteforhold, sier Lunde.

Johannes Dale-Skjevdal var første norske ut på sprinten. NRK-ekspert Ola Lunde kom med en nedslående beskjed før start om at Dale-Skjevdal hadde slitt på innskytingen. Og det samme gjorde han i konkurransen - hvor det ble to bom til sammen. På den positive siden gikk det fort i langrennssporet.

Tarjei Bø ledet sprinten en periode, men falt ned på resultatlista. Sistnevnte bommet også én gang på hver skyting.

- Unødvendig bom, utbrøt Lunde på den liggende skytingen.

SLITEN: Dagbladet er på Vm i skiskyting Nove Mesto i Tsjekkia. I dag glapp det for Ingrid Landmark Tandrevold. Video: Bård Sørø Olsen. Reporter: Stian With Vis mer

Løype- og værforholdene virket fortsatt å prege forholdene i VM-byen før herrenes sprint.

TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen var ute og testet løypene før start, og kom med en dyster melding.

- Jeg trodde det skulle være raskere. Vi overdriver nok når vi sier at det er ekstreme forhold, men det er faktisk det, sa han på kanalens sending.

LEGENDE: Ole Einar Bjørndalen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
LEGENDE: Ole Einar Bjørndalen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer