Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Enormt glad

Ullevålseter vant andreplassen i Dakar 2010.

PALLPLASS: Pål Anders Ullevålseter gjorde jobben på siste etappe, og sikret Norges første pallplassering i Dakar-rallyet.Foto: SCANPIX/AFP/GABRIEL BOUYS
PALLPLASS: Pål Anders Ullevålseter gjorde jobben på siste etappe, og sikret Norges første pallplassering i Dakar-rallyet.Foto: SCANPIX/AFP/GABRIEL BOUYS Vis mer

||| (Dagbladet): Pål Anders Ullevålseter ble nummer to på siste etappe i Dakar 2010, og sikret med det Norges første pallplass i rallyets historie.

Nordmannen slo sin nærmeste utfordrer Francisco Lopez med 2.34 minutter i dag, og vant sølvet sammenlagt.

- Dette var en fantastisk spennende dag, sier Ullevålseter i en pressemelding fra teamet.

— Jeg var litt nervøs like før start, men tenkte at nå var det bare å gi full gass og «fly» avgårde. Tanken på at de beste bak meg kunne ta meg igjen, fikk meg til å skjerpe så mye at jeg kun ønsket å holde nesa fremover. Det er nesten vanskelig å si noe nå, men jeg er så enormt glad for at jeg klarte dette, sier han.

Ullevålseter vant etappen i går, og har vist bra kjøring nesten hele veien. Ullevålseter hadde problemer med motorsykkelen på de første etappene av årets Dakar-rally, men kjempet seg tilbake opp i medaljekampen. Den siste uka har han knivet om andreplassen med Lopez og portugisiske Helder Rodrigues.

- Litt kladd med sykkel ble det ved de første dagene av rallyet, men man må aldri gi seg om man har satt seg et mål. Og denne gang klarte jeg virkelig å nå det. Jeg føler virkelig at jeg vant 2.plassen i rally Dakar, sier han.

Fra før har nordmannen en fjerdeplass fra 2007 som beste resultat i det prestisjefylte rallyet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media