Enormt løp av ny travstjerne

Support Justice skaper norsk travhysteri.

NORGES NYE TRAVSTJERNE. Support Justice er Norges nye store travhelt. Her kjemper hesten seg forbi B.B.S. Sugarlight og sørger for norsk dobbeltseier i storløpet på Solvalla.Foto: Gerard Forni/Equus Media.
NORGES NYE TRAVSTJERNE. Support Justice er Norges nye store travhelt. Her kjemper hesten seg forbi B.B.S. Sugarlight og sørger for norsk dobbeltseier i storløpet på Solvalla.Foto: Gerard Forni/Equus Media.Vis mer

- Jeg er stolt over å være norsk i dag. Dette er stort for norsk travsport, sa Geir Vegard Gundersen.

Support Justice hadde nettopp vunnet en million og jubileumspokalen på Solvalla.

- Dette er spesielt stort for meg. Jeg har vært heldig og fått kjøre mange gode hester for andre trenere. Men denne har jeg kjøpt selv, trent opp og fulgt opp hele veien.

- Det er veldig stort, sa Gundersen mens gråten presset i halsen og tårene kom.

Seiersintervjueren lurte på om Gundersen trengte litt tid på å hente seg inn.

- Nei, dette her må jeg lære meg nå, sa Gundersen.

For han vet at det ikke blir siste gang han står og blir intervjuet etter en seier i et stort travløp med Support Justice.

Hilser Norge Det var mange tilreisende norske fans som taktfast ropte Vegard, Vegard, Vegard, rundt intervjustedet. Trampeklappen var høy og taktfast.

- Det er mange tilreisende nordmenn her i dag, sa intervjueren.

- Ja, det er veldig hyggelig, men først vil jeg hilse til Norge. Dette er stort for norsk travsport. Dette er noe vi trengte, sa Geir Vegard Gundersen.

Hilser familien Han var ikke sein med å sende en ny hilsen.

- Jeg vil gjerne hilse og takke min familie. Vi er sammen om dette alle sammen og tenker hest 24 timer i døgnet. Noen må ha lagt merke til det og er god mot oss, sa Gundersen.

Nei takk Den jordnære travkaren ble tilbudt champagne på seremoniplassen som seg hør og bør etter seier i dette storløpet. Gundersen spurte om det var alkohol i glasset.

Han takket høflig nei, da det ble bekreftet. Selv om det bare var et par slurker opp i glasset.

Det er sånn han er, Geir Vegard Gundersen.

Han skulle kjøre hjem til Norge i natt.

Itte eieren Det gjelder ikke eieren Arne Sandbæk jr. Totningen fikk spørsmålet om han også skulle hjem samme natt.

- Nei, vi skal itte hjem før i morra, så det blir vel ett eller annet, sa Sandbæk.

Han er kjent for å like en god feiring.

Etter at Support Justice tok andre plassen i Oslo Grand Prix tidligere i sommer, bestilte han et festlokale på impuls og inviterte alle som var på Bjerke til fest den søndagen.

Treg i svingen I siste sving så ikke Support Justice ut som en vinner.

Gundersen var etter ham for å vekke ham opp. Men ut mot oppløpet vet Norges nye store travstjerne hva som gjelder.

Support Justice bare vil være først i mål.

Hesten kjempet seg opp og forbi B.B.S. Sugarlight, som også er norsk. Geir Vegard Gundersen kunne kjøre over mål med pisken vendt bakover.

Norge har endelig fått en stjerne som kan overta populariteten til Rex Rodney 28 år etter at den store yndlingen slo gjennom internasjonalt.

Support Justice og Geir Vegard Gundersen har sammen det som skal til.

EKTE TRAVGLEDE. Geir Vegard Gundersen sa han måtte lære seg dette, uten å begynne å grine. Foto: Gerard Forni/Equus Media.
EKTE TRAVGLEDE. Geir Vegard Gundersen sa han måtte lære seg dette, uten å begynne å grine. Foto: Gerard Forni/Equus Media. Vis mer