Enormt overtidsdrama i poengdeling

Sarpsborg så lenge ut til å ta alle tre poeng med seg fra Intility, men Ivan Näsberg dukket opp i kampens siste minutt og sikret ett poeng for Vålerenga.

IKKE FORNØYD: Dag-Eilev Fagermo var ikke fornøyd at etter Sarpsborg 08 scorer eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 på Intility Arena. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
IKKE FORNØYD: Dag-Eilev Fagermo var ikke fornøyd at etter Sarpsborg 08 scorer eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 på Intility Arena. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga – Sarpsborg 1–1 (0–1)

Ole Jørgen Halvorsen så lenge ut til å bli matchvinner for Sarpsborg, men Ivan Näsberg dukket opp i kampens siste minutt og sikret ett poeng for Vålerenga.

Sarpsborg så lenge ut til å ta med samtlige poeng hjem fra Intility etter at Halvorsen styrte inn ett innlegg tidlig i den første omgangen. Men helt på tampen av kampen dukket Ivan Näsberg opp, og gjorde at det ble poengdeling mellom lagene.

– Det er deilig å komme på scoringslista, det er ikke så ofte det. Først og fremst er det deilig at vi får med ett poeng i en kamp vi burde ha hatt tre, sa Näsberg etter kampen.

Halvorsen-scoring

Etter at Rosenborg gikk på et tap mot Bodø/Glimt, hadde Vålerenga gode muligheter til å feste et godt grep rundt tredjeplassen i Eliteserien og europacupspill neste sesong med seier mot Sarpsborg.

Vålerenga hadde ikke tapt på sine seks siste kamper, mens Sarpsborg ikke hadde vunnet på sin fem siste. Men det var bortelaget som skulle starte kampen best.

For i det 19. minutt ble Sulayman Bojang spilt fri ute på høyrekanten. Han slo et inn et lavt innlegg hvor Ole Jørgen Halvorsen kom løpende inn og satte ballen i mål. 1–0 til Sarpsborg. Det ble også omgangens eneste scoring.

– Vi starter bra, men så slipper vi inn et forferdelig enkelt mål. Vi er usikre da vi har ballen. Vi får snakke om det i pausen, sa Aron Dønnum i pausen til Eurosport.

Enormt drama

I den andre omgangen presset Vålerenga på for reduseringsmålet. Allerede tidlig i omgangen fikk Dønnum en kjempesjanse, som han satte i stolpen etter å ha blitt presset av Sarpsborgs sisteskanse David Mitov Nilsson.

Vidar Örn Kjartansson fikk også en god mulighet da han fikk ballen på femmeteren i knehøyde, men klarte ikke å styre ballen mot mål.

Hjemmelaget fortsatte å ha overtaket i kampen, og i oppgjørets siste minutt scoret Ivan Näsberg og sikret et viktig poeng for hjemmelaget.

Og mange trodde at Vålerenga hadde snudd kampen helt da Bård Finne scoret seks minutter på overtid, men målet ble blåst av for offside. Dermed øker Vålerenga avstanden med ett poeng ned til Rosenborg på fjerdeplassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer