Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Enormt press på kaptein-Kanes skuldre: - Sett ham fri, og han knuser dem

Gatene kommer til å stå tomme i England fra klokka 16.00 lørdag. Det står mye på spill for en nasjon som har fått troa på VM-suksess etter mange år med skuffelser.

BÆRER ENGLAND PÅ SINE SKULDRE: Det er store forventninger til Harry Kane og hans England i dag. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock
BÆRER ENGLAND PÅ SINE SKULDRE: Det er store forventninger til Harry Kane og hans England i dag. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
  • VM-kvartfinale: Sverige - England klokka 16.00.

LONDON (Dagbladet): VM ruller videre. Lørdag allerede klokka 16.00 får vi en skikkelig storkamp i Sverige - England.

Det er liten tvil om at det er VM-feber på balløya. Allerede tidlig på formiddagen kunne Dagbladet observere mengder med folk med England-drakter (og en og annen Sverige-drakt), og ellers særdeles god stemning i den britiske hovedstaden.

På toget på vei inn til hovedstaden, opplyste medpassasjerer at gatene i storbyen kom til å stå tomme fra klokka 15.00 i dag.

Gatene i den engelske hovedstaden er fylt med mennesker i landslagsdrakt og som synger på den velkjente landslagssangen fra mesterskapene i 1996 og 1998. «Football's coming home» runger gjennom gatene.

Alle barer og utesteder er overfylte, en god halvannen time før kampstart.

Én ting er det liten tvil om: Engelskmennene har troa. Blir 2018 endelig året? 66 år etter siste triumf, etter 66 år med skuffelser? Men presset er også deretter.

STOCKHOLM: Dagbladet møtte SVTs fotballekspert og tidligere Stabæk-storscorer Daniel Nannskog. Han peker på en stor svakhet hos Sverige før lørdagens kvartfinale mot England. Reporter: Trym Mogen / Video: Emilie Rydning Vis mer

VM-feber

Naturlig nok setter de store avisene av stor plass til dagens store høydepunkt lørdag.

«I dag klokka 14.59 (England ligger en time bak, journ. anm), slå av telefonen, ta deg noe kaldt å drikke... og gjør en liten bønn! (eller faktisk, gjør det til en stor en, både drinken og bønnen),» skriver avisa Daily Express, på dagens forside.

KRYSS FINGRA: Kvartfinalen mot Sverige er forsidestoff i England lørdag.
KRYSS FINGRA: Kvartfinalen mot Sverige er forsidestoff i England lørdag. Vis mer

Ellers er det tydelig at engelskmennene setter sin lit til kaptein Harry Kane (24).

«Sett ham fri, og Kane kommer til å knuse svenskene,» skriver nevnte avis, som for øvrig også på kaller seg verdens beste avis på forsiden.

Daily Mail skriver at England ikke på noen måte må undervurdere Sverige, og påpeker en litt vond statistikk for sin nasjons del: Ifølge avisa er det bare én av fire lag som har vunnet en straffesparkkonkurranse i et VM, som vinner påfølgende kamp.

Helten Harry Kane

De legger også stort press på kapteinen.

«Kane is our special one,» skriver avisa.

Men tallene er ikke nødvendigvis veldig i Englands fordel. Slik Dagbladet skriver i dag, har den stolte fotballnasjonen tapt seks av åtte kvartfinaler i VM-historien.

Ellers har Sverige også hatt et godt tak på «Three Lions» når de har møttes i landskamper. England har bare slått Sverige på ett av de åtte siste forsøkene i mesterskap.

Russland og Kroatia møtes i den andre kvartfinalen klokka 20.00.